r
Nosalty Logó

Sonkás kifli Beátától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beáta
Sonkás kifli Beátától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Összesen 2298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.6 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3458.4 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 2298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Elkészítés

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk. A margarint felhevítjük, azon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval, borssal. Majd beletesszük a fél evőkanál lisztet, és még azzal is pirítjuk. Végül öntünk rá egy pici vizet, hogy a massza összeálljon.
  2. Félretesszük hűlni.

Hozzávalók a tésztához

  1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük.
  2. A lisztet, a túrót, a margarint, a tojást, az áttört burgonyát és a sót összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit fél órát pihentetünk.
  3. A tésztát jól meglisztezett deszkán (különben a tészta leragad) 3 mm vastagságúra nyújtjuk. 12 x 12 cm-es kockákra vágjuk, amiket még átlósan félbevágunk.
  4. Az így kapott háromszögek közepébe teáskanálnyi tölteléket rakunk. Majd a háromszög oldalától a csúcsa felé feltekerjük, a két végét egy picit meghajtjuk (kifli formájúra).
  5. A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. (De megszórhatjuk köménymaggal, nagy szemű sóval is.) 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 946
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás kifli Beátától
Beáta 4 recept

Ez a recept kiváló reggelire, de ebédre is egy tartalmasabb leves után. A könnyű tésztája miatt akár töltelék nélkül is megállná a helyét. Tölthető még apró kockára vágott parasztkolbásszal (petrezselyem nélkül), aminek előbb érdemes a zsírját kisütni, különben nagyon eláztatja a tésztát.

Hozzávalók

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek