Sonkás kifli Beátától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Beáta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a töltelékhez
-
38g sonka52 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Hozzávalók a tésztához
Összesen
575
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a töltelékhez
-
150g sonka207 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Hozzávalók a tésztához
Összesen
2298
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a töltelékhez
-
17.1g sonka24 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.7g margarin41 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Hozzávalók a tésztához
Összesen
263
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.6 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
575
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 148.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3458.4 g
-
Cink 263 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 206 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 1822 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 309.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1018 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
2298
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.6 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a töltelékhez
-
15 dkg sonka
-
2 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
5 dkg margarin
-
0.5 evőkanál finomliszt
Hozzávalók a tésztához
Elkészítés
Hozzávalók a töltelékhez
- A sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk. A margarint felhevítjük, azon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval, borssal. Majd beletesszük a fél evőkanál lisztet, és még azzal is pirítjuk. Végül öntünk rá egy pici vizet, hogy a massza összeálljon.
- Félretesszük hűlni.
Hozzávalók a tésztához
- A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük.
- A lisztet, a túrót, a margarint, a tojást, az áttört burgonyát és a sót összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit fél órát pihentetünk.
- A tésztát jól meglisztezett deszkán (különben a tészta leragad) 3 mm vastagságúra nyújtjuk. 12 x 12 cm-es kockákra vágjuk, amiket még átlósan félbevágunk.
- Az így kapott háromszögek közepébe teáskanálnyi tölteléket rakunk. Majd a háromszög oldalától a csúcsa felé feltekerjük, a két végét egy picit meghajtjuk (kifli formájúra).
- A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. (De megszórhatjuk köménymaggal, nagy szemű sóval is.) 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 950
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Beáta
4 recept
Ez a recept kiváló reggelire, de ebédre is egy tartalmasabb leves után. A könnyű tésztája miatt akár töltelék nélkül is megállná a helyét. Tölthető még apró kockára vágott parasztkolbásszal (petrezselyem nélkül), aminek előbb érdemes a zsírját kisütni, különben nagyon eláztatja a tésztát.