r
Nosalty Logó

Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 643 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    3775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. A sonkát csíkokra vágjuk, s a vaj felén kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni - gyorsan megtörténik.
  3. A főzőtejszínben elkavarjuk a krémsajtot, enyhén sózzuk, s az átnyomott fokhagymával is jól elkavarjuk.
  4. Egy jénai tálba kanalazunk abból a vajból, amin a sonka sült, s eloszlatjuk az alján.
  5. A főtt tésztához öntjük a karfiolt, óvatosan összevegyítjük őket, majd ráöntjük tejszínes krémet, átforgatjuk, ezután a sonkát kavarjuk hozzá a serpenyőben maradt vajjal együtt. A trappista sajt felét ráreszeljük durva reszelővel, s ezzel is átforgatjuk az egészet. Nagyon finom, ha még körülbelül 5 dkg füstölt sajtot is reszelünk bele, s ezzel is összeforgatjuk!
  6. A jénai tálba öntjük, elegyengetjük, a vaj másik felét kisebb darabokban rápötyögtetjük a tetejére, erre reszeljük a trappista sajt másik felét, majd 180 fokon, alsó-felső állásban, szép sárgára megsütjük. Kissé állni hagyjuk, majd tálalhatjuk. Másnaposan is nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 36 alkalommal
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 44270
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 03.

Ajánló

Aki imádja a karfiolt, az növelheti a mennyiségét! A trappista sajt felét helyettesíthetjük más sajttal is! A fokhagyma elhagyható, a krémbe nekünk tetsző fűszert is tehetünk...... nagyon jól lehet variálni! Csak a képzelet szabhat határt! A sajt, ha több, az nem baj, sőt..... aztán többféle is lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a karfiolt, így kifejezetten olyan egytálételt szerettem volna készíteni, amelyben a karfiol a domináns..... gyorsan, egyszerűen elkészíthető, s lehet variálni...... istenien finom, érdemes kipróbálni......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...