r
Nosalty Logó

Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve

Walaky
Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

643
Kalória
31.7g
Fehérje
44.4g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
129.5g
Víz
90.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 643 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    3775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. A sonkát csíkokra vágjuk, s a vaj felén kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni - gyorsan megtörténik.
  3. A főzőtejszínben elkavarjuk a krémsajtot, enyhén sózzuk, s az átnyomott fokhagymával is jól elkavarjuk.
  4. Egy jénai tálba kanalazunk abból a vajból, amin a sonka sült, s eloszlatjuk az alján.
  5. A főtt tésztához öntjük a karfiolt, óvatosan összevegyítjük őket, majd ráöntjük tejszínes krémet, átforgatjuk, ezután a sonkát kavarjuk hozzá a serpenyőben maradt vajjal együtt. A trappista sajt felét ráreszeljük durva reszelővel, s ezzel is átforgatjuk az egészet. Nagyon finom, ha még körülbelül 5 dkg füstölt sajtot is reszelünk bele, s ezzel is összeforgatjuk!
  6. A jénai tálba öntjük, elegyengetjük, a vaj másik felét kisebb darabokban rápötyögtetjük a tetejére, erre reszeljük a trappista sajt másik felét, majd 180 fokon, alsó-felső állásban, szép sárgára megsütjük. Kissé állni hagyjuk, majd tálalhatjuk. Másnaposan is nagyon finom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Imádjuk a karfiolt, így kifejezetten olyan egytálételt szerettem volna készíteni, amelyben a karfiol a domináns..... gyorsan, egyszerűen elkészíthető, s lehet variálni...... istenien finom, érdemes kipróbálni......

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...