r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás töltött pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sonkás-gombás töltött pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

696
Kalória
39.2g
Fehérje
67.8g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
222.8g
Víz
74.1g
Koleszterin
4.9g
Rost
4.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    961 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7958.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2054 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    891.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3843 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 2786 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    244 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 200 ml langyos vízben feloldjuk.
  2. A lisztet összevegyítjük ½ tk sóval és egy csipet cukorral, majd az élesztővel és 1 ek olajjal sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  3. Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, amibe megpirítjuk a hagymát és a gombát. Sóval, borssal és oregánóval ízesitjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 percig főzzük. Majd a sonkát is belekeverjük és ízesitjük.
  4. A tésztát átdagasztjuk és 2 részre osztjuk. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk (kb 34 cm átmérőjű korongokat kapjunk). Vajjal megkent sütőlapra tesszük, rásimítjuk a gombás-paradicsomos masszát. A sajt felével befedjük, majd ráterítjük a második tésztalapot. A maradék sajtot elosztjuk rajta.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Variáció pizzára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!