Sonkába-sajtba tekert spárga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
341
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
681
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1625.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 489.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3492 micro
Összesen
341
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3250.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 942 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 978.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 4419 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6983 micro
Összesen
681
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgákat megpucoljuk, alulról kb. 5 cm-t, a végeinél kb. 2 mm-t levágunk, majd megmossuk folyó csapvíz alatt.
- Akkora fazékban odatesszük főni bő vízben, amiben kényelmesen elfér, nem hajolnak be a spárgák.
- Hozzáadjuk a sót, cukrot, citromlevet, kenyérszeletet, és forrástól számítva 10 percig főzzük. Amikor kész, kiszedjük a vízből.
- Egyenként a sonkaszeletekre 1 szelet lapkasajtot teszünk, és 5 szál spárgát betekerünk vele.
- Kivajazott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt elolvad, és a sonka szélei pirosak lesznek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5710
- Feltöltés dátuma: 2015. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Petrezselymes újburgonyával és hollandi mártással nagyon finom ebéd vagy vacsora. Mindenkinek ajánlom.