r
Nosalty Logó

Somlói torta - Angyalkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
angyalka
Somlói torta - Angyalkától
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Összesen 1091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Összesen 5453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6354.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2442 micro
Összesen 5453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. Sárga piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból és 3 tojásból. (A tojásfehérjét kemény habbá kell verni!) Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig sütjük, majd megszurkálás után további 8 percig sütjük.
  2. Diós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból és 3 ek darált dióból. Az előző piskótához hasonlóan sütjük meg.
  3. Kakaós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból, 2-3 ek kakaóból és 1 ek zsemlemorzsából. Ezt is az előzőkhöz hasonlóan sütjük.
  4. A tejből, a vaníliás pudingból és 6 ek cukorból pudingot főzünk, majd langyosrahűtjük.
  5. A barackot apró darabokra vágjuk, a mazsolát jól átmossuk, valamint másfél marék diót apróra vágunk és megpirítunk.
  6. Egy tortatálra alulra rakjuk a kakaós piskótát. Ezt megkenjük pudinggal, ésmegszórjuk barackkal éspirítottdióval. Erre tesszük a diós piskótát, majd arra is puding, barack és dió kerül. Ennek a tetejére kerül a sárga piskóta, amit csak pudinggal és dióvaldíszítünk.
  7. Tejszínhabbal és csokoládéöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12123
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
angyalka 1 recept

Nagyon finom és mutatós torta, minden alkalomra.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...