Somlói torta - Angyalkától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
angyalka
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sárga piskótához
-
12g finomliszt44 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
33g tojás42 kcal
A diós piskótához
-
12g finomliszt44 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
12g dió78 kcal
A kakaós piskótához
-
12g finomliszt44 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
14 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
A pudinghoz
A gyümölcsréteghez
-
100g őszibarack konzerv72 kcal
-
20g mazsola60 kcal
-
8g dió51 kcal
A díszítéshez
-
5g dió34 kcal
-
30g tejszínhab77 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
-
4g rumaroma0 kcal
Összesen
1091
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sárga piskótához
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
165g tojás208 kcal
A diós piskótához
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g dió392 kcal
A kakaós piskótához
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
68 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A pudinghoz
A gyümölcsréteghez
-
500g őszibarack konzerv360 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
39g dió255 kcal
A díszítéshez
-
26g dió170 kcal
-
150g tejszínhab386 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
Összesen
5453
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sárga piskótához
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
A diós piskótához
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
2g dió13 kcal
A kakaós piskótához
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
2 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
A pudinghoz
-
33.4g tej19 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2g cukor8 kcal
A gyümölcsréteghez
-
16.7g őszibarack konzerv12 kcal
-
3.3g mazsola10 kcal
-
1.3g dió9 kcal
A díszítéshez
-
0.9g dió6 kcal
-
5g tejszínhab13 kcal
-
3.3g csokoládé18 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
Összesen
183
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1270.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.9 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 175 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
1091
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.3 g
Zsír
-
Összesen 215.1 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1742 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6354.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1878 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 2229 mg
-
Nátrium 1303 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 754.6 g
-
Cukor 484 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 875.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 381 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 1408 mg
-
Retinol - A vitamin: 973 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1771 micro
-
β-crypt 465 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2442 micro
Összesen
5453
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A sárga piskótához
-
6 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
3 db tojás
A diós piskótához
-
6 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
3 db tojás
A kakaós piskótához
-
6 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
3 db tojás
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek zsemlemorzsa
A pudinghoz
A gyümölcsréteghez
-
50 dkg őszibarack konzerv
-
10 dkg mazsola
-
1.5 marék dió
A díszítéshez
-
10 ek tejszínhab
Elkészítés
A sárga piskótához
- Sárga piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból és 3 tojásból. (A tojásfehérjét kemény habbá kell verni!) Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig sütjük, majd megszurkálás után további 8 percig sütjük.
- Diós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból és 3 ek darált dióból. Az előző piskótához hasonlóan sütjük meg.
- Kakaós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból, 2-3 ek kakaóból és 1 ek zsemlemorzsából. Ezt is az előzőkhöz hasonlóan sütjük.
- A tejből, a vaníliás pudingból és 6 ek cukorból pudingot főzünk, majd langyosrahűtjük.
- A barackot apró darabokra vágjuk, a mazsolát jól átmossuk, valamint másfél marék diót apróra vágunk és megpirítunk.
- Egy tortatálra alulra rakjuk a kakaós piskótát. Ezt megkenjük pudinggal, ésmegszórjuk barackkal éspirítottdióval. Erre tesszük a diós piskótát, majd arra is puding, barack és dió kerül. Ennek a tetejére kerül a sárga piskóta, amit csak pudinggal és dióvaldíszítünk.
- Tejszínhabbal és csokoládéöntettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12120
- Feltöltés dátuma: 2011. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
angyalka
1 recept
Nagyon finom és mutatós torta, minden alkalomra.