r
Nosalty Logó

Somlói szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mariann831117
Somlói szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Összesen 3511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1983 micro
Összesen 3511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Elkészítés

Sárga piskóta

  1. A fehér piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd óvatosan belekeverjük a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelünk 2 db 20x20 cm-es tepsit. Beleöntjük a sárga piskótát (a másik tepsibe a kakaós piskóta kerül), és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Barna piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd óvatosan belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet.
  2. Sütőpapíros tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Vaníliás krém

  1. Elkészítjük a pudingot a pudingpor tasakján lévő leírás alapján.

Csokoládés krém

  1. Elkészítjük a pudingot a pudingpor tasakján lévő leírás alapján.

Tetejére

  1. A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga tésztát, majd a kakaós pudingot. 4-5 órát (akár egy egész éjszakát) pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  2. A habtejszín port a tejjel kemény habbá verjük, majd rákenjük a süteményre. A tetejére ráreszeljük a csokit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 14443
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Somlói szelet
mariann831117 6 recept

Hozzávalók

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...