r
Nosalty Logó

Somlói szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mariann831117
Somlói szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Összesen 3511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1983 micro
Összesen 3511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Elkészítés

Sárga piskóta

  1. A fehér piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd óvatosan belekeverjük a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelünk 2 db 20x20 cm-es tepsit. Beleöntjük a sárga piskótát (a másik tepsibe a kakaós piskóta kerül), és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Barna piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd óvatosan belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet.
  2. Sütőpapíros tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Vaníliás krém

  1. Elkészítjük a pudingot a pudingpor tasakján lévő leírás alapján.

Csokoládés krém

  1. Elkészítjük a pudingot a pudingpor tasakján lévő leírás alapján.

Tetejére

  1. A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga tésztát, majd a kakaós pudingot. 4-5 órát (akár egy egész éjszakát) pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  2. A habtejszín port a tejjel kemény habbá verjük, majd rákenjük a süteményre. A tetejére ráreszeljük a csokit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 14251
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Somlói szelet
mariann831117 6 recept

Hozzávalók

Sárga piskóta

Barna piskóta

Vaníliás krém

Csokoládés krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk