r
Nosalty Logó

Sokmagos paleo kenyér

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sokmagos paleo kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 21% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1589 kcal
  • 21% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 21% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 199 kcal
  • 21% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1225 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1589 kcal
  • 21% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lenmagőrleményt, a szezámmagőrleményt és a ledarált mandulát keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát.
  2. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a vízzel. Ezt a keveréket adjuk hozzá a magőrleményekhez, majd alaposan keverjük össze, míg egynemű masszát nem kapunk.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk óvatosan bele a masszába, amit aztán kanalazzunk a kikent sütőformába, és szórjunk meg tökmaggal.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig süssük, majd kis szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2176
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 16.

Ajánló

A paleolit táplálkozás követőinek, a gluténintoleranciában szenvedőknek, illetve mindenkinek, aki egy egészséges kenyéralternatívát keres.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, tápanyagokban gazdag magvakból készült kenyér, mely egészséges alternatívája a gabonakenyérnek, és tökéletesen beilleszthető a paleo étrendbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...