Sókéregben sült pisztráng
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
220
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
438
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194543.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 193957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 169 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
220
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389087.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 387914 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 338 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
438
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23914.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 23842 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pisztrángot megmossuk, szárazra töröljük. A pisztrángokat belül, citromlével és borssal fűszerezzük. A hasüregükbe beleteszünk 1-2 szelet citromszeletet és egy-egy ág kaprot.
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd elkeverjük a sóval.
- A sónak a felét egy tepsibe két téglalap alakra (valamivel szélesebb és hosszabb, mint a pisztrángok) osztjuk. A pisztrángokat egy-egy sóágyra rakjuk, és mindegyiket külön-külön a maradék sóval befedjük. A sót jól rányomkodjuk.
- A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A sót óvatosan lefejtjük a halakról, és a halakat kiemeljük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 20756
- Feltöltés dátuma: 2011. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon ízletes halétel. Én főtt burgonyával és citrommártással tálaltam: http://www.nosalty.hu/recept/citrommartas