Sokáig puha kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
468
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1868
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
468
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3449 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 2367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 360.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
1868
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt egy pohárba morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, MELEG (nem forró) vizet, és 10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk. (Én a szárított élesztővel is ugyanígy járok el.)
- A lisztet, sót, joghurtot egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Ezután többféle lehetőség van, dagasztógépben, kézzel vagy dagasztóvillás robotgéppel dagasztjuk kb. 10 percig.
- Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit a tetejét is belisztezzük, majd ráborítjuk a tálat, és fél-háromnegyed óráig kelesztjük.
- Miután megkelt, a tésztát kicsit átgyúrjuk, majd egy kiolajozott formába (én 26 centis kapcsos tortaformában sütöm újabban) vagy egy jénai tálba helyezzük. Lespricceljük vízzel, és 10 percig meleg helyen kelesztjük, azután a 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 22434
- Feltöltés dátuma: 2015. április 03.
Ajánló
Ízesíthetjük a tésztát fűszerekkel, fokhagymával, sajttal, esetleg megszórhatjuk a tetejét zabpehellyel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem a puha, rugalmas belsejű kenyeret, a boltin már másnap érezni, hogy nem az igazi. Egy évembe tellett, mire kikísérleteztem a számomra tökéletes kenyeret, ami napok múlva is olyan, mint az első nap, ráadásul még kenyérsütő sem kell hozzá. :)