r
Nosalty Logó

Sódarral töltött krumplis bodag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sódarral töltött krumplis bodag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 715 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4008.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    2289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 2861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, bő sós vízben megfőzzük.
  2. A húst ledaráljuk, vagy késes aprítóban pépesítjük.
  3. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikeverjük. Sóval óvatosan, mert a hús sós lehet!
  4. Ha a krumpli kész, még forrón meghámozzuk, majd krumplinyomóval összetörjük.
  5. Hozzáadunk annyi lisztet, amennyivel puha, rugalmas tésztát tudunk gyúrni. Kb. 2 bögre, de inkább csak fokozatosan adjuk hozzá! Belekeverjük a cukrot, a vajat és a kb 2 ek tejszínt is.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra.
  7. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tésztát kb. 1/3-ad, 2/3-as arányban elvágjuk. A nagyobb tésztát a tepsibe igazítjuk, és megkenjük a krémmel. Rátesszük a másik tésztát, és oldalt óvatosan permet hajtogatunk neki.
  8. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna, és picit kopog.
  9. Felszeleteljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21845
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 21.

Ajánló

Lehet hozzá kis tejfölt kínálni. Elég masszív, nagyon jól megy sörhöz vagy borhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sódar tulajdonképpen füstölt lapocka vagy oldalas. A bodag pedig bármilyen régi, élesztő nélküli lepény - jelen esetben krumplival feldobva. Recept a Kossuthkifli című könyv után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...