Sóban sült csirke Hossó Anitától
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
501
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2005
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97572.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 97041 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 160 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
501
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.9 g
Zsír
-
Összesen 139.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390288.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 388164 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 639.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
2005
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16481.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 16392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított csirke hasüregébe félfejnyi, pucolt fokhagymagerezdeket, limecikkeket, rozmaring ágat teszünk, és kívül-belül bekenjük egy kevés olívaolajjal.
- A tengeri sót a maradék fokhagymagerezdekkel (pucolva, egészben), rozmaringgal, római köménnyel összekeverjük, majd egy nagyobb tepsi aljára szórjuk a sót, ráfektetjük a csirkét. A csirkét is bevonjuk sóval, kb. 1 cm vastag legyen a kéreg.
- Olívaolajos vízzel spricceljük meg, majd előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt süssük készre (függ attól, hogy milyen nagy volt a csirkénk).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 14307
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől hallottam erről a sütési módról. Először nagyon izgultam, hogy milyen lesz a csirke, talán majd az elfogyasztható mércét sem fogja megütni, de a félelmeim alaptalanok voltak. Mindenkit csak biztatni tudok, nem kell megijedni, mert a tömérdek sótól az étel nem lesz sós, viszont megőrzi szaftosságát. Most különböző fűszerekkel megspékelve sütöttem meg, ettől még csak jobb lett a végeredmény!