r
Nosalty Logó

Smørrebrød pácolt lazaccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Smørrebrød pácolt lazaccal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gravlax

smørrebrød

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gravlax

smørrebrød

Összesen 3502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gravlax

smørrebrød

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7052.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    6714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84630.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    80566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 3502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    3123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

gravlax

smørrebrød

Elkészítés

gravlax

  1. A lazacot, ha kell, megnyúzzuk. A sót és a cukrot összekeverjük, és kiterített folpackra halmozzuk a felét.
  2. Mozsárban összetörjük a fekete borsot és a koriandert, majd a felét a cukor-só rétegre szórjuk.
  3. Lereszeljük a céklát és a citromhéját. Egy tálkába tesszük az aprított kaporral együtt, majd hozzáöntjük a vodkát és belefacsarjuk a citrom levét. Alaposan összekeverjük, a felét pedig a cukor-só rétegre halmozzuk.
  4. Jöhet végre a lazac, óvatosan ráhelyezzük az eddigi rétegekre. A tetejét megszórjuk a maradék koriander-bors mixszel, majd rákanalazzuk a céklás keverék másik felét, és amennyire lehet, elegyengetjük rajta. A rétegezést a cukor-só másik felével zárjuk.
  5. Ráhajtjuk a folpack lelógó részeit, majd az egészet alaposan és szorosan betekerjük több réteg folpackba.
  6. A "lazactéglát" egy edénybe vagy kis sütőformába tesszük, a tetejére pedig ráhelyezünk egy egyenes aljú dobozt, tálat vagy vágódeszkát. Súlyokat pakolunk a tetejére, így folyamatosan lenyomva a lazacszeletet.
  7. Az egészet hűtőbe tesszük legalább 1-2 napra. Ezalatt a só kivonja a nedvesség egy részét a lazacból, ami így érlelődik és tömörebbé válik.
  8. A kész gravlax tetejéről letöröljük a fűszereket és a sós keveréket, majd éles késsel vékonyan felszeleteljük.

smørrebrød

  1. A rozskenyeret felszeleteljük és megkenjük krémsajttal.
  2. Rápakoljuk a lazacszeleteket és a szeletelt uborkát. Csírákkal díszítjük és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 638
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Smørrebrød pácolt lazaccal
Rosanics Petra 351 recept

A smørrebrød szó szerint nyitott szendvicset jelent, és a dánok legismertebb szendvicskülönlegessége. A szendvics alapját szinte mindig valamilyen tömörebb rozskenyér adja, amit krémsajttal vagy vajjal megkennek, és mindenféle földi jóval megpakolnak. Mi most uborkával és egy hagyományos skandináv feltéttel, gravlax-szal díszítettük fel. A gravlax valójában nem más, mint a lazac hidegen pácolt elkészítési módja, a húst itt só és cukor keverékével érlelik hűtőben. Hogy még szebb legyen a végeredmény, egy céklát is a páchoz reszeltünk, így a lazacunk szép lila kérget kapott.

Hozzávalók

gravlax

smørrebrød

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...