Slambuc 3. -pirított tésztával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63g csuszatészta232 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
53 kcal
Összesen
755
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csuszatészta928 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3016
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
15.2g csuszatészta56 kcal
-
48.5g burgonya28 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
12.1g füstölt szalonna79 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
6.1g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
182
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
755
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 168.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1897 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 857.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 627 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
3016
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 156 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csuszatészta
-
8 közepes db burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 kk fűszerpaprika
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, és a zsírhoz adunk még 2-3 ek olajat. Ebben megpirítjuk a kisebb darabokra tördelt tésztát az egész vöröshagymával, melynek a szárfelöli részét négy-nyolc fele bevágjuk. (A tésztát nagyon barnára pirítjuk, mert nálunk így szeretik.) Vigyázni kell, mert amikor lehúzzuk a tűzről, akkor is tovább pirul.
- Beletesszük a chilit, a paprikát, az őrölt paprikát, a paradicsomot - meghámozva, és kockára vágva.
- Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és főzés közben mindig csak ennyire pótoljuk.
- Amikor már majdnem megfőtt, akkor teszünk bele kockára vágott krumplit.
- A vízre figyelünk, hogy még mindig annyival pótoljuk, hogy éppen ellepje, de közben kavargatni is kell, hogy le ne kapja az alját.
- Amikor minden megfőtt, kóstolás után még fűszerezzük.
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21465
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.
Ajánló
Egy kicsit nagyobb odafigyelést kíván, de amikor minden elfogyott a tányérról, és még szednek.... akkor ennél nagyobb elismerés nem kell. Bármelyik évszakban elkészíthető!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez úgy alakult ki, hogy lebbencs levest akartam csinálni, mikor közbeszólt a családom, hogy miért nem slambucot csinálok. Hiába mondtam, hogy a tésztát már megpirítottam, mire ők: nem baj, akkor is slambucot csináljak! Így kb. 3-4 éve a slambuc nálunk így készül. Érdemes kipróbálni! Persze tudni kell, hogy nálunk a pirított tészta, valóban pirított!