r
Nosalty Logó

Slambuc 3. -pirított tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Slambuc 3. -pirított tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

755
Kalória
15.3g
Fehérje
78.9g
Szénhidrátok
42g
Zsír
214.3g
Víz
45g
Koleszterin
6.5g
Rost
5.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    857.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    156 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, és a zsírhoz adunk még 2-3 ek olajat. Ebben megpirítjuk a kisebb darabokra tördelt tésztát az egész vöröshagymával, melynek a szárfelöli részét négy-nyolc fele bevágjuk. (A tésztát nagyon barnára pirítjuk, mert nálunk így szeretik.) Vigyázni kell, mert amikor lehúzzuk a tűzről, akkor is tovább pirul.
  2. Beletesszük a chilit, a paprikát, az őrölt paprikát, a paradicsomot - meghámozva, és kockára vágva.
  3. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és főzés közben mindig csak ennyire pótoljuk.
  4. Amikor már majdnem megfőtt, akkor teszünk bele kockára vágott krumplit.
  5. A vízre figyelünk, hogy még mindig annyival pótoljuk, hogy éppen ellepje, de közben kavargatni is kell, hogy le ne kapja az alját.
  6. Amikor minden megfőtt, kóstolás után még fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Ez úgy alakult ki, hogy lebbencs levest akartam csinálni, mikor közbeszólt a családom, hogy miért nem slambucot csinálok. Hiába mondtam, hogy a tésztát már megpirítottam, mire ők: nem baj, akkor is slambucot csináljak! Így kb. 3-4 éve a slambuc nálunk így készül. Érdemes kipróbálni! Persze tudni kell, hogy nálunk a pirított tészta, valóban pirított!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!