Skót töltött zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
Zsemlék:
-
4 kcal
-
33g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
50g tej28 kcal
-
16g vaj114 kcal
-
1g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
Máz:
Töltelék:
-
83g habtejszín243 kcal
-
3g porcukor13 kcal
Összesen
849
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
Zsemlék:
-
23 kcal
-
200g víz0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
300g tej168 kcal
-
95g vaj681 kcal
-
6g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
630g finomliszt2293 kcal
Máz:
Töltelék:
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
5092
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
Zsemlék:
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
32.9g finomliszt120 kcal
Máz:
Töltelék:
-
26.1g habtejszín76 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
267
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
849
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 248.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5183.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1149 mg
-
Nátrium 2751 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 613.8 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 663 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 2085 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
5092
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Zsemlék:
-
7 g instant élesztő
-
200 ml víz
-
75 g cukor
-
300 ml tej
-
95 g vaj
-
1 teáskanál só
-
630 g finomliszt
Máz:
Töltelék:
-
500 ml habtejszín
-
20 g porcukor
Elkészítés
Zsemlék:
- Egy nagy edénybe tesszük a szárított élesztőt, a langyos vizet és 1/2 teáskanál cukrot.
- Kicsit összekeverjük, majd letakarjuk, és hagyjuk kicsit dagadni az élesztőt.
- Közben egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, hozzáadjuk a vajat és a felvert tojást. Amikor felforrt, az élesztőhöz öntjük. A lisztet, a cukrot és a sót is hozzáadjuk, majd kézzel szép simára dagasztjuk.
- Konyharuhával lefedve meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy a kétszeresére nőjön. A tésztából 12 db kis zsemlét formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket.
- A sütőt 175 fokra melegítjük elő, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük a zsemléket.
Máz:
- Amíg sülnek a zsemlék, egy csészébe kikeverjük a porcukrot és a vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen a máz.
- A zsemléket kivesszük a sütőből, és mindegyik tetejét lekenjük a mázzal. Ezt követően újra a sütőbe tesszük a zsemléket körülbelül 5 percre, ezalatt az idő alatt szépen megpirosodik a tetejük.
Töltelék:
- A zsemléket hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk őket, és a kemény habbá vert tejszínhabbal töltjük meg. Végezetül pedig porcukorral szórjuk meg a zsemlék tetejét.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2218
- Feltöltés dátuma: 2015. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
La fée de cuisine
122 recept
Az ünnepi asztalunk legszebb és legegyszerűbben elkészíthető finomsága lehet ez a skót töltött zsemle. A zsemlékhez a dagasztást géppel is elkészíthetjük, de én azt szeretem, amikor a kezemmel dolgozom ki a tésztát. Természetesen a süteményünk ízesíthető különböző szezonális gyümölcsökkel is, annyit kell csak tennünk, hogy a tejszínhabhoz adagoljuk őket.