r
Nosalty Logó

Skót töltött zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Skót töltött zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Zsemlék:

Máz:

Töltelék:

Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Zsemlék:

Máz:

Töltelék:

Összesen 5092 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Zsemlék:

Máz:

Töltelék:

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5183.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 5092 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Zsemlék:

Máz:

Töltelék:

Elkészítés

Zsemlék:

  1. Egy nagy edénybe tesszük a szárított élesztőt, a langyos vizet és 1/2 teáskanál cukrot.
  2. Kicsit összekeverjük, majd letakarjuk, és hagyjuk kicsit dagadni az élesztőt.
  3. Közben egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, hozzáadjuk a vajat és a felvert tojást. Amikor felforrt, az élesztőhöz öntjük. A lisztet, a cukrot és a sót is hozzáadjuk, majd kézzel szép simára dagasztjuk.
  4. Konyharuhával lefedve meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy a kétszeresére nőjön. A tésztából 12 db kis zsemlét formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket.
  5. A sütőt 175 fokra melegítjük elő, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük a zsemléket.

Máz:

  1. Amíg sülnek a zsemlék, egy csészébe kikeverjük a porcukrot és a vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen a máz.
  2. A zsemléket kivesszük a sütőből, és mindegyik tetejét lekenjük a mázzal. Ezt követően újra a sütőbe tesszük a zsemléket körülbelül 5 percre, ezalatt az idő alatt szépen megpirosodik a tetejük.

Töltelék:

  1. A zsemléket hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk őket, és a kemény habbá vert tejszínhabbal töltjük meg. Végezetül pedig porcukorral szórjuk meg a zsemlék tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2218
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Az ünnepi asztalunk legszebb és legegyszerűbben elkészíthető finomsága lehet ez a skót töltött zsemle. A zsemlékhez a dagasztást géppel is elkészíthetjük, de én azt szeretem, amikor a kezemmel dolgozom ki a tésztát. Természetesen a süteményünk ízesíthető különböző szezonális gyümölcsökkel is, annyit kell csak tennünk, hogy a tejszínhabhoz adagoljuk őket.

Hozzávalók

Zsemlék:

Máz:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...