r
Nosalty Logó

Sima krémes vajas tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sima krémes vajas tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 3202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát felengedjük, majd kettévágjuk, és akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, amiben a krémest készítjük (én 2 dobozban csináltam, így nekem 4 lap kellett, 13x21 cm-esek).
  2. Villával megszúrkáljuk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és 10 percet hagyjuk pihennia tésztát, így sütés közben nem fog összeugrani.
  3. Kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha kihűltek, az egyik lapot belenyomkodjuk a tepsi aljába.
  5. A krémheza tojásokat kettéválasztjuk, a cukor felét hozzáadjuk a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához.
  6. A sárgájához hozzákeverünk még egy kis vizet és a keményítőt.
  7. A vaníliarudat kettévágjuk hosszában, a magokat kikaparjuk, és feltesszük főni a vízben.
  8. Amíg a víz fel nem forr, kemény habbá verjük a fehérjét.
  9. Ha felforrt, a sárgájás keveréket gyorsan hozzáöntjük, és még 1-2 percig folyamatosan habverővel kevergetve forraljuk.
  10. Hozzáöntjük a krémünket a tojásfehérjéhez, és gyors mozdulatokkal összeforgatjuk. Ha már ruganyos, akkor jó.
  11. Rásimítjuk a lapra, és hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni 3-4 óra alatt.
  12. Késsel a krém tetejét kicsit megborzoljuk, hogy a másik lap rátapadjon.Rátesszük a másik lapot.
  13. Késsel felvágjuk, majd ráteszünk egy tálcát, és az egészet megfordítjuk (így a szebbik fele lesz felül, mert miközben felvágjuk, az utólag rátett lap eléggé össze tud törni).
  14. Megszórjuk vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x26x6
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18043
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik próbálkoztak már krémessel, de tejjel készülttel, ezáltal szétcsúszott. Ez garantálom, hogy nem fog.:) Igaz nem áll annyira, mint a cukrászdában, inkább mint egy kocsonya, de szerintem így is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon 6 tojás, és nem akartam, hogy megromoljon. Csak vajas lapot kellett vennem, így elég olcsón megúsztam a dolgot, és 16 krémes lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...