Shalott hagymás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
12g víz0 kcal
Töltelék
-
4g olívaolaj35 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Befejezés
Összesen
847
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g só0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
48g víz0 kcal
Töltelék
-
16g olívaolaj141 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
336g salottahagyma220 kcal
-
18g kakukkfű18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Befejezés
Összesen
3387
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
25.8g vaj185 kcal
-
4.9g víz0 kcal
Töltelék
-
1.6g olívaolaj15 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
34.6g salottahagyma23 kcal
-
1.9g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Befejezés
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 96.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
847
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 255.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3315.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 2211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 384.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2040 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 1959 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 984 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
3387
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A lisztet és a sót tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vajat, majd a liszttel jól morzsoljuk el. Vigyázzunk, hogy a kezünkkel ne melegítsük fel a vajat nagyon.
- Képezzünk egy mélyedést a liszt és a vaj keverékének közepén, és öntsük bele a víz 2/3-át. Keverjük össze, és addig dolgozzuk, míg homogén állagú tésztát nem kapunk. (Adjunk hozzá még vizet, ha szükségesnek érezzük.)
- Képezzünk a tésztából gombócot, tekerjük be folpackkal, és tegyük a hűtőbe 20 percre.
- Vegyük ki a tésztát a hűtőből, helyezzük egy enyhén lisztezett felületre, majd gyúrjuk finoman egy percen keresztül. Formázzunk téglalapot belőle, nyújtsuk ki úgy, hogy csak egy irányba dolgozzunk. Tartsuk az éleket, széleket egyenletesen. Tehát "felfelé" nyújtsuk.
- Ne ijedjünk meg, ha a tészta márványos mintájú a vajtól. Úgy lesz jó! A lap felső részét hajtsuk rá az alsó felére, majd a félbehajtott tészta két oldalát hajtsuk befelé egymásra.
- Fordítsuk el a tésztát 60 fokkal, nyújtsuk ki a már említett instrukciók szerint, és ismételjük meg a hajtogatást. A tésztát ismét fedjük be, és tegyük a hűtőbe egy újabb 20 percre.
Töltelék
- Forrósítsuk fel az olajat, a vajat és a balzsamecetet egy serpenyőben. Ha a vaj elolvadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet, majd helyezzük el a felezett hagymákat a serpenyőben úgy, hogy a vágott felük nézzen lefelé. Főzzük néhány percig.
- Fordítsuk meg a hagymákat, főzzük még egy 5 percig, közben pedig időnként rázzuk meg a serpenyőt, nehogy megégjenek.
Befejezés
- Nyújtsuk ki a tésztát 3 milliméter vastagságúra, helyezzük egy kivajazott pite formába, majd vágjuk körbe úgy, hogy a forma belső oldalát is befedje a tészta.
- Töltsük meg a belsejét a hagymákkal, lehetőleg úgy, hogy a vágott felek felfelé nézzenek. (Úgy szebb lesz.)
- Tegyük előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük, míg a tészta aranybarna nem lesz.
- Ha még egy kis extrát is szeretnénk, akkor morzsoljunk a tetejére friss, krémes kecskesajtot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5906
- Feltöltés dátuma: 2014. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szikszai Anna
35 recept
A hagyma az egyik kedvenc alapanyagom, így természetes volt, hogy a felhasználásnak ezt a változatát is ki kell próbálnom.