r
Nosalty Logó

Shakshuka Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Pogácsa
Shakshuka Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2238 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2353 micro
Összesen 449 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    598 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük az összes hozzávalót. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, előbb hosszában négybe, majd ezeket ujjnyi széles darabokra szeleteljük. A paradicsomokat kisebb kockákra daraboljuk. A padlizsánt héjastól nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Egy öntöttvas serpenyőben egy kanál olívát forrósítunk, rádobjuk a hagymakockákat és a paprikaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a porított római köményt. Szorgalmasan kevergetjük, nagyon kellemes illata lesz. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt, ezzel is kavargatjuk jó darabig. Az egész erős lángon történik.
  3. Végül a paradicsomkockákat adjuk hozzá, csökkentjük a hőt, lefedjük a serpenyőt, kb. 10 percig hagyjuk párolódni. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  4. A shakshukába két mélyedést csinálunk kanállal, ebbe ültetjük be a tojásokat, és berakjuk a sütőbe, hogy a tojások kicsit megszilárduljanak.
  5. Elvileg szaftosabbnak kellett volna lennie, hogy jól ki lehessen tunkolni friss kenyérrel, de én darabosabbra akartam készíteni. Ki hogy szereti.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2827
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 14.

Ajánló

Kuszkusszal  és egy pohár rozéval tálaltam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Shakshuka Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

Többször elkészítettem különböző módokon. Most Steiner Kristóf "Kristóf konyhája" oldalán lévő receptből indultam ki, ezt adaptáltam a hűtő tartalmához. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...