Sfenj-a marokkói fánk
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
26 kcal
-
31g narancslé15 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
71 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
4g porcukor14 kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
32g instant élesztő104 kcal
-
125g narancslé59 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
14g porcukor54 kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
2.5g instant élesztő8 kcal
-
9.7g narancslé5 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
38.9g finomliszt142 kcal
-
33.1g napraforgó olaj293 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 118.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 473.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 217 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1664.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 189 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 956 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 194 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
-
8 kávéskanál instant élesztő
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 ek cukor
Elkészítés
- Keverjük össze az élesztőt 4 ek narancslével, 1 tk cukorral és 2 tk liszttel, majd hagyjuk kb. 25 percig meleg helyen felfutni.
- Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd a két tálkát szakaszokban, lassan adjuk egymáshoz. Gyúrjuk egészen addig, míg egy lágy tésztát kapunk. Takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk 1 órán át dagadni.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra és szúrjunk ki 8 cm karikákat belőle. Az ujjunkkal formáljunk egy-egy lyukat minden egyes korong közepébe, majd sorakoztassuk őket zsiradékkal kikent sütőlapra. Hagyjuk így egy fél óráig állni (itt majd ismét kel egy kicsikét).
- Hevítsünk 5 cm vastagságban olajat egy lábasban. Süssük a korongokat aranybarnára, hagyjuk kihűlni őket, s végül forgassuk őket porcukorba.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3399
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- anyák napja ,
- farsang ,
- hanuka
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy régi hagyomány és szokás is egyben, hogy Hanuka napján sok olyan ételt fogyasztanak, amelyben az olaj játssza a főszerepet. Az olaj ugyanis Hanuka csodáját szimbolizálja. A csoda i.e. 165-ben történt Jeruzsálem templomában. A hónap 25. napján a Makkabeusok egy kis csoportja visszafoglalta Jeruzsálemet. A szentélyt megtisztították és újból felavatták. Ennek emlékére nevezték el az ünnepet Hanukának, ami héberül „felszentelést” jelent. Miután a Makkabeusok megtisztították a szentélyt, csupán egy napra elegendő kóser olajat találtak, amellyel meggyújthatták a szent gyertyatartót, a menórát. Ahhoz, hogy új olajat tudjanak előállítani, 8 napra volt szükségük. Ekkor azonban csoda történt: az olaj, ami alig volt elég egy napra, nyolc napon át égett. Ennek emlékére a Hanuka első napjától kezdve, minden este eggyel több gyertyát gyújtanak meg a zsidó családok, és olyan helyre teszik őket, ahol hirdethetik az isteni csodát. A gyertyatartót, amelybe a gyertyákat helyezik, Hannukijának hívják.