r
Nosalty Logó

Sertésoldalas lecsósan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sertésoldalas lecsósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.2 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3485.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    552 mg
  • D vitamin:
    1058 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    2160 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 4055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mentén felszeleteljük.
  2. Egy hagymát kockára felvágunk, és a zsíron megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük egy kis vízzel, sózzuk, és beletesszük az oldalasdarabokat és a száraz paprikát.
  3. A paprikát, paradicsomot tetszés szerinti darabokra felszeleteljük. Amikor a hús majdnem puha, és elfőtt róla a víz teljesen, rátesszük a paprikát, paradicsomot, 1 karikára vágott hagymát, és puhára főzzük.
  4. Először fedő alatt, majd vegyük le róla a fedőt, hogy a vizet, amit a paprika engedett elfőjön. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a paprikát és a hagymát. Frissen őrölt borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 17076
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

Friss kenyérrel, esetleg félbe vágott főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó, lecsó, és megint lecsó! Megunhatatlan étel nálunk a lecsó, de " köretnek" valamilyen hús mindig kerül  bele. Az oldalast általában sütni szokás, de pörköltalappal készítve, lecsósan is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...