r
Nosalty Logó

Sertésbélszín wellington módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sertésbélszín wellington módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 635 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    363.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9279.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    4321 mg
  • Nátrium
    3611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1767.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2994 micro
Összesen 3171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyéket hártyázzuk le.
  2. Hurokkötéssel kössük meg a húst olyan módon, hogy a "farok" részt fordítsuk vissza a "fej" irányába, majd rögzítsük. A könnyebb rögzítés érdekében a visszafordítás helyén ejtsünk egy vízszintes vágást. Így egy henger alakot fogunk kapni. Mindkét húsdarab esetében járjunk el így, majd sózzuk, borsozzuk is.
  3. A hagymát vágjuk finomra, a gombákat pedig 1x1 cm-es, vagy kisebb kockákra. Kevés zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kockázott gombát, és pirítsuk együtt tovább. Ha a gomba elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, majd tegyük félre hűlni.
  4. Egy serpenyőben hevítsünk kevés zsírt, és a kötözött szűzpecsenyéknek süssünk benne kérget. Ha kész, tegyük félre a húst hűlni.
  5. A kihűlt gombához adjunk két felvert tojást, majd lassú tűzön keverjük, amíg kenhető állagúvá válik. Adjunk hozzá zsemlemorzsát, ez elősegíti a megfelelő állag elérését.
  6. A kihűlt húst vonjuk be a gombapéppel, majd a szeletelt sonkával, végül a vajas tésztába csomagoljuk be. Villával néhányszor szurkáljuk meg a tésztát, hogy a keletkező gőzök eltávozhassanak, és a tészta ne repedjen szét sütés közben. Süssük, amíg a tészta megpirul.
  7. Készítsük el a pecsenyeszaftot: egy serpenyőben olvasszuk fel a "jus-t", dobjunk bele néhány gerezd fokhagymát (ízlés szerint egyéb fűszereket is felhasználhatunk), majd egy kevés keményítővel sűrítsük.
  8. A sütés végeztével pihentessük a húst rácson 15 percig, majd szeleteljük fel 1 cm vastag szeletekre.
  9. Tálaljuk a pecsenyeszafttal és tetszőleges körítéssel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 50068
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Sütőben, héjában sült burgonyából készített pürét tálaltam köretnek. A jus helyett barnamártással és burgonyafánkkal is kifogástalan.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésbélszín wellington módra
Kornél 167 recept

Ez a wellington módozat egy másik elkészítési fajtája, hiszen az eredeti recept nem tartalmaz speck sonkát, illetve marhabélszínből készül. A sertésszűz manapság könnyebben elérhető, mint a bélszín, elsősorban anyagi okok révén, viszont nagyon ízletes étel kerekedhet a receptből így is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...