r
Nosalty Logó

Sertés édes-savanyú szószban rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertés édes-savanyú szószban rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1458.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    7646 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 1863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    447 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A fél deci vizet és kukoricalisztet egy csészében csomómentesre keverjük. Félretesszük.
  3. Egy közepes főzőedényben összekeverjük a tamarind pasztát, alaplevet, almaecetet, mézet, citromlét, sűrített paradicsomot. Felforraljuk.
  4. Állandóak kevergetve belecsurgatjuk a kukoricalisztes vizet, és pár perc alatt besűrítjük.
  5. A sertéshúskockákat belekeverjük, és közepes tűzön, gyöngyözve forralva félpuhára főzzük.
  6. Közben a paprikát kimagozzuk, felkockázzuk. A pak-choi-t leveleire szedjük, megmossuk, feldaraboljuk. Mindkettőt a sertéshúshoz keverjük. Mindent puhára főzzünk.
  7. A fél liter vizet felforraljuk, és a sót és rizst belekeverjük. Lefedve közepes majd alacsony lángon néha megkeverve puhára főzzük. Kb. 15 perc. Mire megfő, a vizet is felszívja. 5 percet pihentethetjük.
  8. 4 tányéron elosszuk a rizst, és édes-savanyú mártásos sertéskockákat. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1069
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű alapanyagokból könnyen összedobható finom és könnyű főétel. A különbség a bolti változattól annyi, mintha a házi készítésű csokitortát hasonlítanánk a boltival össze. Kevésbé édes, a zöldségek ízé és szezon szerint variálhatóak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...