r
Nosalty Logó

Serpenyős, szaftos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Serpenyős, szaftos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2184 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3279.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2184 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kissé kiklopfoljuk. A hagymákat tisztítás után felszeleteljük, s előkészítjük a további hozzávalókat.
  2. A húsok mindkét oldalát besózzuk, beborsozzuk. Felhevítjük a zsiradékot.
  3. Mindkét oldalukat átpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra, lefedjük.
  4. A sütés után maradt zsírra dobjuk a felszeletelt hagymát, rövid ideig pároljuk, majd fűszerezzük, s ráöntjük a sört, összekavarjuk.
  5. Ezután tesszük bele a dijoni mustárt, elkavarjuk, majd a hússzeleteket is visszatesszük ebbe az alapba, lefedjük, s addig pároljuk, míg puha lesz a húsunk - időnként megkavarjuk.
  6. Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, jól összeforraljuk néhány percig. Ez el is hagyható, tejszín nélkül is finom. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még lehet sózni, borsozni, esetleg kevés mustárt még pótolni - ízlésünk szerint. Tehát, ha úgy érezzük, így már - a tejszín nélkül - nekünk megfelelő, akkor ne tegyük bele. Én hol tejszínnel, hol nélküle készítem.
  7. Nos, elkészült a pikáns, finom, szaftos husink, pihentetés után lehet tálalni, fogyasztani! Én petrezselymes burgonyával szoktam általában tálalni, fogyasztani. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 400
  • Össznézettség: 95739
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a finom, pikáns, szaftos husikat... ez épp ilyen.....egyszerű elkészíteni és nagyon finom....egyszerűen mennyei....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...