r
Nosalty Logó

Serpenyős melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Serpenyős melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1115 kcal
  • 20% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2229 kcal
  • 20% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 20% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1115 kcal
  • 20% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7798.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    4691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 2229 kcal
  • 20% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérszeleteket nagyon vékonyan megvajazzuk.
  2. Rátesszük a sonkát, a vékony szeletekre vágott sajtot. Összefordítjuk egy másik szelet kenyérrel, kicsit meg is nyomhatjuk kezünkkel.
  3. Mindkét oldaláraa szendvicsnek pár csepp olívaolajat cseppentünk.
  4. Egy szélesserpenyőt megforrósítunk, és belehelyezzük a kenyereket.
  5. Pár perc alatt aranybarnára sütjük, meg-megfordítgatva őket.
  6. Kivesszük, és azon nyomban meg is esszük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17451
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős melegszendvics
Vicikó 251 recept

Nemrég volt a tv-ben az egyik főzős műsorban, egész pontosan Rachel Allen készítette. Annyira guszta volt, és szinte pillanatok alatt el is készül. De szerintem sokkal finomabb, mint a megszokott melegszendvicsünk. No, azért az se rossz! :-) De ez tényleg más. Kívül ropogós, - Nagymamám sparhelten sült pirítósára emlékeztetett nagyon az íze, - a jóízű olívaolaj, ahogy átjárta a kenyér rétegeit, belül pedig ahogy szinte folyik a sajt, összeragasztva a két kenyérszeletet, a sonkával összemelegedve... Mennyei :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...