Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A karajhoz
-
125g csontos sertéskaraj159 kcal
-
8g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
175g víz0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
4g zsálya12 kcal
A krumplipüréhez
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
724
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A karajhoz
-
500g csontos sertéskaraj638 kcal
-
33g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
700g víz0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
15g zsálya47 kcal
A krumplipüréhez
-
800g burgonya462 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
2894
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A karajhoz
-
20.2g csontos sertéskaraj26 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
28.3g víz0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.6g zsálya2 kcal
A krumplipüréhez
-
32.4g burgonya19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
4g vaj29 kcal
Összesen
117
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3891.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 3288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 411.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
724
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 228 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15567.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1316 mg
-
Nátrium 13151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1646.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1704 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 1629 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
2894
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A karajhoz
-
3 ek só
-
50 ml víz
-
700 ml víz
-
3 gerezd fokhagyma
-
1.5 teáskanál fekete bors
-
3 db babérlevél
-
60 g vaj
-
1 csokor zsálya
A krumplipüréhez
-
80 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
2 dl habtejszín
-
100 g vaj
Elkészítés
A karajhoz
- A hideg vizet egy nagy tálba tesszük. A forró vízhez hozzáadjuk a sót, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik, majd hozzáöntjük a hideg vízhez.
- A fokhagymát megpucoljuk, majd a kés lapjával megroppantjuk, és a vízbe dobjuk. Belerakjuk a borsot és a babérlevelet is.
- A hússzeleteket beletesszük a marinádba, és legalább fél órát hagyjuk benne állni. Ezután kiemeljük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
- A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a hússzeleteket, és néhány perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, rádobjuk a zsályaleveleket a vajra, és a másik oldalát is megpirítjuk. Közben a vajjal locsolgatjuk. Ez oldalanként kb. 4-5 perc sütést jelent.
A krumplipüréhez
- A burgonyát edénybe tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész, megtisztított fokhagymát, és közepes lángon puhára főzzük.
- Ha krumpli elkészült, akkor leszűrjük, kivesszük belőle a babérlevelet, erre már nem lesz szükség. Meghámozzuk, felkockázzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
- A vajat a tejszínnel együtt melegíteni kezdjük, de éppen csak addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne. (Itt a mennyiségekkel lehet játszani, attól függően, ki mennyire hígan szereti.)
- A langyos, tejszínes-vajas keveréket a püréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 348
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 96
- Össznézettség: 69539
- Feltöltés dátuma: 2018. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Serpenyőben sült csontos karaj és a tökéletes burgonyapüré! Ha te sem szeretnéd a konyhában tölteni a karácsonyt, de mégis ünnepi fogást tálalnál, akkor ez a te recepted!