r
Nosalty Logó

Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karajhoz

A krumplipüréhez

Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karajhoz

A krumplipüréhez

Összesen 2894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karajhoz

A krumplipüréhez

Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    3288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15567.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    13151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A karajhoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A karajhoz

  1. A hideg vizet egy nagy tálba tesszük. A forró vízhez hozzáadjuk a sót, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik, majd hozzáöntjük a hideg vízhez.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, majd a kés lapjával megroppantjuk, és a vízbe dobjuk. Belerakjuk a borsot és a babérlevelet is.
  3. A hússzeleteket beletesszük a marinádba, és legalább fél órát hagyjuk benne állni. Ezután kiemeljük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
  4. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a hússzeleteket, és néhány perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, rádobjuk a zsályaleveleket a vajra, és a másik oldalát is megpirítjuk. Közben a vajjal locsolgatjuk. Ez oldalanként kb. 4-5 perc sütést jelent.

A krumplipüréhez

  1. A burgonyát edénybe tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész, megtisztított fokhagymát, és közepes lángon puhára főzzük.
  2. Ha krumpli elkészült, akkor leszűrjük, kivesszük belőle a babérlevelet, erre már nem lesz szükség. Meghámozzuk, felkockázzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
  3. A vajat a tejszínnel együtt melegíteni kezdjük, de éppen csak addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne. (Itt a mennyiségekkel lehet játszani, attól függően, ki mennyire hígan szereti.)
  4. A langyos, tejszínes-vajas keveréket a püréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 68976
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyőben sült csontos karaj és a tökéletes burgonyapüré! Ha te sem szeretnéd a konyhában tölteni a karácsonyt, de mégis ünnepi fogást tálalnál, akkor ez a te recepted!

Hozzávalók

A karajhoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...