r
Nosalty Logó

Serpenyős melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Serpenyős melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 197 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szelet kenyér belét egy éles késsel óvatosan körbevágjuk, közvetlenül a héj mellett. A belsejét óvatosan, egyben kivesszük, a héját is szigorúan egészben meghagyjuk. Mindkettőt félretesszük.
  2. A tojást felverjük a csipet sóval, és elkeverjük benne az előzőleg lereszelt sajtot.
  3. A hagymát és a húst finomra aprítjuk, és egy serpenyőben pirítani kezdjük. 1-2 perc alatt átforrósodik, ekkor középen egy kupacba rendezzük, úgy, hogy a kenyér héját köré tudjuk fektetni, abba beleférjen.
  4. Egy mozdulattal köré fektetjük a kenyér héját, majd benne az alapanyagokat óvatosan szétterítjük. Takaréklángra vesszük vissza tűzhelyünket.
  5. Azonnal ráöntjük a tojásos sajtot, és erre rögtön rátesszük a kenyér belsejét, "vissza a helyére". Óvatosan belenyomjuk a még lágy tojásos masszába, vigyázunk, hogy ne égessük meg magunkat. 1-2 perc után megfordítjuk, tűzhelyünket lekapcsoljuk, és 1-2 perc után (amikor a második oldala is megpirult) tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33699
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 03.

Ajánló

Amíg kissé meghűl, akár el is mosogathatunk, hiszen alig használtunk valamit: vágódeszka, tojásos edény, kés, villa, serpenyő, sajtreszelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami videón láttam, amit valaki a telefonján mutatott valami kerti mulatság estéjén. Kipróbáltam, és csodák csodájára működik, ráadásul ugyanolyan villámgyorsan el is lehet takarítani utána. Mindenféle hűtőben fellelhető, és ehető alapanyaggal variálható, a párizsitól a téliszalámiig. Az újhagyma helyett az édes paprikák, lila hagyma, vöröshagyma, kevés paradicsom és a többi. Bármiféle sajt jöhet, a camambert-tel is jó lesz, sőt még az ömlesztett verziók is játszanak, hisz' ez "csak" egy melegszendó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...