Serpenyős melegszendvics
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
375
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
375
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
375
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
375
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
197
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A szelet kenyér belét egy éles késsel óvatosan körbevágjuk, közvetlenül a héj mellett. A belsejét óvatosan, egyben kivesszük, a héját is szigorúan egészben meghagyjuk. Mindkettőt félretesszük.
- A tojást felverjük a csipet sóval, és elkeverjük benne az előzőleg lereszelt sajtot.
- A hagymát és a húst finomra aprítjuk, és egy serpenyőben pirítani kezdjük. 1-2 perc alatt átforrósodik, ekkor középen egy kupacba rendezzük, úgy, hogy a kenyér héját köré tudjuk fektetni, abba beleférjen.
- Egy mozdulattal köré fektetjük a kenyér héját, majd benne az alapanyagokat óvatosan szétterítjük. Takaréklángra vesszük vissza tűzhelyünket.
- Azonnal ráöntjük a tojásos sajtot, és erre rögtön rátesszük a kenyér belsejét, "vissza a helyére". Óvatosan belenyomjuk a még lágy tojásos masszába, vigyázunk, hogy ne égessük meg magunkat. 1-2 perc után megfordítjuk, tűzhelyünket lekapcsoljuk, és 1-2 perc után (amikor a második oldala is megpirult) tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 250
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 33699
- Feltöltés dátuma: 2016. október 03.
Ajánló
Amíg kissé meghűl, akár el is mosogathatunk, hiszen alig használtunk valamit: vágódeszka, tojásos edény, kés, villa, serpenyő, sajtreszelő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami videón láttam, amit valaki a telefonján mutatott valami kerti mulatság estéjén. Kipróbáltam, és csodák csodájára működik, ráadásul ugyanolyan villámgyorsan el is lehet takarítani utána. Mindenféle hűtőben fellelhető, és ehető alapanyaggal variálható, a párizsitól a téliszalámiig. Az újhagyma helyett az édes paprikák, lila hagyma, vöröshagyma, kevés paradicsom és a többi. Bármiféle sajt jöhet, a camambert-tel is jó lesz, sőt még az ömlesztett verziók is játszanak, hisz' ez "csak" egy melegszendó.