r
Nosalty Logó

Selymes újhagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Selymes újhagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 10 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 40 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3140 micro
Összesen 238 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 10 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk az újhagymát, és az olajon megpároljuk.
  2. Sózzuk (óvatosan, ha a tészta főzőleve is sós!), borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük a tészta főzőlevével.
  3. Felforraljuk, és 3-4 percig lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni, ezalatt a tejfölbe keverünk néhány kanálnyi forró levest (hőkiegyenlítés), és azt is beleöntjük.
  4. Tálalásnál díszíthetjük friss újhagymakarikákkal, tejfölpöttyökkel.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16751
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Selymes újhagymaleves
Jolimami 45 recept

Nagymamámtól tanultam ezt a rendkívül egyszerű és finom levest. Természetesen vöröshagymakockával, póréval (vagy ezek bármilyen arányú keverékével) is el lehet készíteni, lehet cifrázni sajtos croutonnal a tetejét, de a titok ugyanaz: a tészta főzőleve. A tésztából kifőtt liszt és keményítő sűríti ezt a levest, és utánozhatatlan, selymes ízt ad neki. Nem ajánlom, hogy bort löttyintsünk hozzá, mint a francia hagymaleveshez, kipróbáltam, és nem vált be. Habarni, rántani, bestaubolni nem kell, tehát plusz lisztet nem igényel. Olyan napokon készítem, amikor tésztát főzök, így friss főzőlevet használhatok hozzá. Általában nem marad másnapra belőle... Cukorbetegeknek infó: szénhidráttartalma a főzőlé használata miatt bizonytalan, mivel nem ismerjük, hogy a tésztából mennyi liszt és keményítő főtt ki a vízbe, de valószínűleg deciliterenként max. 1 - 1,5  gramm CH-tal számolhatunk.  Hogyha tésztaétel mellett fogyasztjuk, akkor az a szénhidrátmennyiség, ami a tésztából kifőtt, benne lesz a levesben, ez megkönnyíti a számolást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...