Selymes újhagymaleves
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 379.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 572 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1660 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3140 micro
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Hozzávalók
-
5 közepes db újhagyma
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 kk fűszerpaprika
-
2 ek tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Felkarikázzuk az újhagymát, és az olajon megpároljuk.
- Sózzuk (óvatosan, ha a tészta főzőleve is sós!), borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük a tészta főzőlevével.
- Felforraljuk, és 3-4 percig lassú tűzön hagyjuk gyöngyözni, ezalatt a tejfölbe keverünk néhány kanálnyi forró levest (hőkiegyenlítés), és azt is beleöntjük.
- Tálalásnál díszíthetjük friss újhagymakarikákkal, tejfölpöttyökkel.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16751
- Feltöltés dátuma: 2012. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagymamámtól tanultam ezt a rendkívül egyszerű és finom levest. Természetesen vöröshagymakockával, póréval (vagy ezek bármilyen arányú keverékével) is el lehet készíteni, lehet cifrázni sajtos croutonnal a tetejét, de a titok ugyanaz: a tészta főzőleve. A tésztából kifőtt liszt és keményítő sűríti ezt a levest, és utánozhatatlan, selymes ízt ad neki. Nem ajánlom, hogy bort löttyintsünk hozzá, mint a francia hagymaleveshez, kipróbáltam, és nem vált be. Habarni, rántani, bestaubolni nem kell, tehát plusz lisztet nem igényel. Olyan napokon készítem, amikor tésztát főzök, így friss főzőlevet használhatok hozzá. Általában nem marad másnapra belőle... Cukorbetegeknek infó: szénhidráttartalma a főzőlé használata miatt bizonytalan, mivel nem ismerjük, hogy a tésztából mennyi liszt és keményítő főtt ki a vízbe, de valószínűleg deciliterenként max. 1 - 1,5 gramm CH-tal számolhatunk. Hogyha tésztaétel mellett fogyasztjuk, akkor az a szénhidrátmennyiség, ami a tésztából kifőtt, benne lesz a levesben, ez megkönnyíti a számolást.