Schiacciata - toszkán focaccia-szendvics
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
A focacciához
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
A focacciához
Összesen
3283
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 94 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3118.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 751.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
3283
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A focacciához
- Hosszú lesz, de megéri! Először egy nagyobb tálban a 10g élesztőt keverjük el 320ml vízzel, majd szitáljunk bele 320g lisztet (BL55), és ezzel is keverjük simára. Letakarva tegyük meleg helyre, akár az 50 fokra állított sütőbe 2 órára kelni.
- Keverjük át a bugyborékos tésztát, öntsük hozzá a maradék langyos vizet, a sót, a cukrot az olívaolajat és keverjük el velük. Majd adjuk hozzá a maradék lisztet is (BL55+00-ás liszt 2:1 keveréke) és ezzel is keverjük el, hagyjuk így is fél órát kelni.
- Olajozott kézzel válasszuk el a tésztát az edény falától és mintha szögletes lenne, négy oldalról egymás után kicsit kiemelve a széleket, hajtogassuk középre-keresztbe, át kétszer. Harminc perc pihentetés után ismételjük meg ezt a folyamatot és hagyjuk egy félórát újból pihenni.
- Innen a tészta mehet már az olívaolajjal kikent tepsibe. Itt locsoljuk keresztbe kasul olívaolajjal, majd az ujjunkat a tésztába mélyesztve, mozgassuk át, a buborékokra vigyázva húzogassuk ki a széleit, egyengessük bele a tepsibe, és hagyjuk megint úgy egy óráig kelni.
- Ekkor mehet az 240 fokra előmelegített sütőbe 10 percre a sütő aljára, érjen is hozzá, majd egy újabb 20 percre tegyük a sütő felső harmadába, hogy a teteje is jól megpiruljon.
- A sütés után egyből forgassuk ki a formából, tegyük rácsra, nehogy a forró gőz felpuhítsa a külsejét. Hagyjuk legalább 10 percet hűlni, csak utána vágjuk félbe, és keresztbe, hogy aztán megtölthessük.
- Tehetünk bele házi krémeket, felvágottat, sajtot és salátaféléket bőven. A képen háromféle töltéssel készült focaccia-szendvicseket láthattok: 1. pármai sonka – buffala – friss bazsalikom, 2. sajtkrém – füstölt lazac – saláta, 3. paradicsom – mozzarella – rukkola Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 1637
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 23.
Ajánló
Ízkombinációk: pármai sonka – buffala – friss bazsalikom sajtkrém – sonka v. füstölt lazac – saláta paradicsom – mozzarella – rukkola
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
A toszkán schiacciata egy ropogós és lágy focaccia, mely eszméletlen jó állagát magas hidratáltságnak köszönheti. Leginkább nem magában, hanem szendvicsként kínálják: felvágottakkal, sajtokkal és zöldségekkel töltik meg. Friss élesztővel készül, emiatt és a sok hozzáadott víz miatt a kelesztés több időbe telik, de megéri rászánni azt a pár órát, mert nagyon extra lesz!