r
Nosalty Logó

Schiacciata - toszkán focaccia-szendvics

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Schiacciata - toszkán focaccia-szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A focacciához

Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A focacciához

Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A focacciához

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 3283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A focacciához

Elkészítés

A focacciához

  1. Hosszú lesz, de megéri! Először egy nagyobb tálban a 10g élesztőt keverjük el 320ml vízzel, majd szitáljunk bele 320g lisztet (BL55), és ezzel is keverjük simára. Letakarva tegyük meleg helyre, akár az 50 fokra állított sütőbe 2 órára kelni.
  2. Keverjük át a bugyborékos tésztát, öntsük hozzá a maradék langyos vizet, a sót, a cukrot az olívaolajat és keverjük el velük. Majd adjuk hozzá a maradék lisztet is (BL55+00-ás liszt 2:1 keveréke) és ezzel is keverjük el, hagyjuk így is fél órát kelni.
  3. Olajozott kézzel válasszuk el a tésztát az edény falától és mintha szögletes lenne, négy oldalról egymás után kicsit kiemelve a széleket, hajtogassuk középre-keresztbe, át kétszer. Harminc perc pihentetés után ismételjük meg ezt a folyamatot és hagyjuk egy félórát újból pihenni.
  4. Innen a tészta mehet már az olívaolajjal kikent tepsibe. Itt locsoljuk keresztbe kasul olívaolajjal, majd az ujjunkat a tésztába mélyesztve, mozgassuk át, a buborékokra vigyázva húzogassuk ki a széleit, egyengessük bele a tepsibe, és hagyjuk megint úgy egy óráig kelni.
  5. Ekkor mehet az 240 fokra előmelegített sütőbe 10 percre a sütő aljára, érjen is hozzá, majd egy újabb 20 percre tegyük a sütő felső harmadába, hogy a teteje is jól megpiruljon.
  6. A sütés után egyből forgassuk ki a formából, tegyük rácsra, nehogy a forró gőz felpuhítsa a külsejét. Hagyjuk legalább 10 percet hűlni, csak utána vágjuk félbe, és keresztbe, hogy aztán megtölthessük.
  7. Tehetünk bele házi krémeket, felvágottat, sajtot és salátaféléket bőven. A képen háromféle töltéssel készült focaccia-szendvicseket láthattok: 1. pármai sonka – buffala – friss bazsalikom, 2. sajtkrém – füstölt lazac – saláta, 3. paradicsom – mozzarella – rukkola Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 1637
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 23.

Ajánló

Ízkombinációk: pármai sonka – buffala – friss bazsalikom sajtkrém – sonka v. füstölt lazac – saláta paradicsom – mozzarella – rukkola

Receptkategóriák

A toszkán schiacciata egy ropogós és lágy focaccia, mely eszméletlen jó állagát magas hidratáltságnak köszönheti. Leginkább nem magában, hanem szendvicsként kínálják: felvágottakkal, sajtokkal és zöldségekkel töltik meg. Friss élesztővel készül, emiatt és a sok hozzáadott víz miatt a kelesztés több időbe telik, de megéri rászánni azt a pár órát, mert nagyon extra lesz!

Hozzávalók

A focacciához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...