Schiacciata Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
2g só0 kcal
-
4 kcal
-
63g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A tetejére
Összesen
431
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
7g só0 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
250g víz0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A tetejére
Összesen
1722
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
51.8g finomliszt188 kcal
-
1g só0 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
37g víz0 kcal
-
4.7g olívaolaj42 kcal
A tetejére
Összesen
254
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
431
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3476.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 2737 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 305.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
1722
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet és a sot, majd csináljunk egy mélyedést a közepébe.
- Keverjük krémesre az élesztőt a víz felével. Öntsük a liszt közepébe a maradék vízzel és olajjal együtt, és dagasszuk lágy tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 10 percig, amíg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
- Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát, illetve amíg duplájára nem nő.
- Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és könnyedén gyúrjuk át. Nyújtsuk ki 30x20 cm-es téglalapra, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét kevés olívaolajjal, és fedjük le beolajozott frissentartó fóliával.
- Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20 percig, majd megkenjük a maradék olajjal, szurkáljuk meg az egész felületet egy villával, és szórjuk meg a rozmaringgal és a sóval. Meleg helyen hagyjuk kelni még 15 percig.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, illetve amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni. Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2318
- Feltöltés dátuma: 2013. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az olasz pizzalepényeknek ezt a toszkániai változatát különböző vastagságúra nyújthatjuk, hogy ropogós vagy puha jelleget kölcsönözzünk neki.