r
Nosalty Logó

Schiacciata Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Schiacciata Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3476.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    2737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet és a sot, majd csináljunk egy mélyedést a közepébe.
  2. Keverjük krémesre az élesztőt a víz felével. Öntsük a liszt közepébe a maradék vízzel és olajjal együtt, és dagasszuk lágy tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 10 percig, amíg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  3. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát, illetve amíg duplájára nem nő.
  4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és könnyedén gyúrjuk át. Nyújtsuk ki 30x20 cm-es téglalapra, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét kevés olívaolajjal, és fedjük le beolajozott frissentartó fóliával.
  5. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20 percig, majd megkenjük a maradék olajjal, szurkáljuk meg az egész felületet egy villával, és szórjuk meg a rozmaringgal és a sóval. Meleg helyen hagyjuk kelni még 15 percig.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, illetve amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2316
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz pizzalepényeknek ezt a toszkániai változatát különböző vastagságúra nyújthatjuk, hogy ropogós vagy puha jelleget kölcsönözzünk neki.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...