r
Nosalty Logó

Savanyú káposztával rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Savanyú káposztával rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 2094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5136.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    2671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 4183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellből szeleteket vágunk, fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és elősütjük.
  2. Egy jénai tálba rétegezzük: egy sor hagymakarika, szerecsendió és bors.
  3. Rásorakoztatjuk a birsszeleteket, majd a savanyú káposzta felét. Közétesszük a babérlevelet.
  4. Következik az elősütött csirkemell, amit befedünk hagymakarikákkal és a felszeletelt gombákkal.
  5. Rá az egyik alma szeletelve, arra a savanyú káposzta másik fele, és ismét alma.
  6. Az egészet nyakon öntjük a tejföl-szaft keverékével, amibe tettünk egy kis sót, borsot.
  7. A reszelt sajttal befedjük és a jénai tál tetejével lezárjuk az edényt. (Ennek hiányában alufóliával.)
  8. Egy órán át sütjük 180 fokon, majd a tető levétele után még kb. 15 percig pirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17641
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Ajánló

Ehhez nem kell külön köret.  Az alma, birs, gomba van helyette, ettől lesz könnyű, tartalmas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami jó kis könnyű savanyú káposztás ételre vágytam. Ehhez az ötletet Max konyhájában találtam, amit hellyel-közzel a hűtőszekrény tartalmához igazítottam. Az árválkodó egy szem birs beépítése tette igazán pikánssá, üdévé az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...