r
Nosalty Logó

Saslik variációk

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Saslik variációk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Összesen 793 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Összesen 3168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    481 micro
  • Likopin
    1726 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 793 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    269.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    3815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1827.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    618 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    835 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    11850 micro
  • β-crypt
    1925 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    6928 micro
Összesen 3168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Elkészítés

A barackos csirkéhez

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, az aszalt sárgabarackot beáztatjuk egy kis vízbe, hogy picit megszívja magát.
  2. A sárgabarackot pürésítjük, kikeverjük a szójaszósszal a chilikrémmel, megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá valamelyikből.
  3. Ebbe a pasztába forgatjuk a csirkekockákat, és 20 percre félreállítjuk.
  4. Felváltva felhúzzuk a nyársra a csirkéket és az aszalt barackokat. (Mivel a csirke hamar kiszárad, a barack pedig könnyen megég, célszerű alufóliát is tenni a rácsra).
  5. 15 perc alatt készre sütjük őket (hamarabb is elkészülhet, nézegessük)

A csípős marhagolyókhoz

  1. A húst kikeverjük a fűszerekkel, a paradicsommal, és a lime héjával.
  2. A paprikát kockákra vágjuk.
  3. A húsból diónyi golyókat formázunk, és a paprikával felváltva felhúzzuk a nyársakra.
  4. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Mivel a paprika hajlamos hamar szenesedni, használhatunk alufóliát a rácsra.

A marokkói zöldségeshez

  1. A zöldségeket és a sajtot felkockázzuk.
  2. Az olívaolajat kikeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel. Beleforgatjuk a zöldségeket, majd a sajttal együtt pálcikára húzzuk őket.
  3. Kb. 15 perc alatt készre sütjük őket. Alufólia használata itt is ajánlott!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 29772
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Ajánló

A pálcikákat érdemes előtte beáztatni, így nem égnek meg annyira.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az első finom tavaszi hétvége, elő a grillekkel!

Hozzávalók

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...