r
Nosalty Logó

Saslik variációk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Saslik variációk
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

793
Kalória
67.3g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
456.8g
Víz
149.3g
Koleszterin
8.4g
Rost
26.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Összesen 793 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Összesen 3168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A barackos csirkéhez

A csípős marhagolyókhoz

A marokkói zöldségeshez

Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    456.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    481 micro
  • Likopin
    1726 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 793 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    269.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    3815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1827.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    618 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    835 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    11850 micro
  • β-crypt
    1925 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    6928 micro
Összesen 3168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A barackos csirkéhez

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, az aszalt sárgabarackot beáztatjuk egy kis vízbe, hogy picit megszívja magát.
  2. A sárgabarackot pürésítjük, kikeverjük a szójaszósszal a chilikrémmel, megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá valamelyikből.
  3. Ebbe a pasztába forgatjuk a csirkekockákat, és 20 percre félreállítjuk.
  4. Felváltva felhúzzuk a nyársra a csirkéket és az aszalt barackokat. (Mivel a csirke hamar kiszárad, a barack pedig könnyen megég, célszerű alufóliát is tenni a rácsra).
  5. 15 perc alatt készre sütjük őket (hamarabb is elkészülhet, nézegessük)

A csípős marhagolyókhoz

  1. A húst kikeverjük a fűszerekkel, a paradicsommal, és a lime héjával.
  2. A paprikát kockákra vágjuk.
  3. A húsból diónyi golyókat formázunk, és a paprikával felváltva felhúzzuk a nyársakra.
  4. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Mivel a paprika hajlamos hamar szenesedni, használhatunk alufóliát a rácsra.

A marokkói zöldségeshez

  1. A zöldségeket és a sajtot felkockázzuk.
  2. Az olívaolajat kikeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel. Beleforgatjuk a zöldségeket, majd a sajttal együtt pálcikára húzzuk őket.
  3. Kb. 15 perc alatt készre sütjük őket. Alufólia használata itt is ajánlott!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc

Itt az első finom tavaszi hétvége, elő a grillekkel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!