Sarvalt káposzta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
904
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6206.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 5886 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 381.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 304 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49648.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 1309 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 47086 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.1 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 3048.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1171 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2432 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1376 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1056 micro
-
β-karotin 1344 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
904
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1168.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 1108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposzta sérült leveleit levesszük, vízcsap alatt leöblítjük, lesarvaljuk (legyaluljuk).
- Egy nagyobb tálba tesszük, a sót rászórjuk, jól összevegyítjük, kicsit meg is gyúrjuk, hogy összeessen. Lefedjük, és legalább 3-4 órát hagyjuk, hogy a só elolvadjon (én estétől reggelig hagytam).
- Még egyszer jól összevegyítjük, és belerakjuk az üvegbe, közé téve a csombort, kaprot és tormát, majd rátöltjük a levet, amit engedett. Az üveg tetejére egy tányért teszünk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kiforrni. Ez kb. 3-7 nap a melegtől függően. Amikor a forrás lecsendesedett, a lé visszahúzódott, az üveget lezárjuk, 2-3 nap után fogyaszthatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 217
- Össznézettség: 63700
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Az üveget nem kell nyakig tölteni, hogy legyen helye a megemelkedett lének. Ajánlatos az üveget egy lábosba állítani, ha mégis kifutna a lé. Fogyasztható savanyúságnak, de dinsztelve sült húsok mellé is.