r
Nosalty Logó

Sárgarépás vagdalt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csóti Heni
Sárgarépás vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 279 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 1112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát megpucoljuk, és lereszeljük, a vöröshagymát is lereszeljük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt répát, a lereszelt vöröshagymát, kicsit összekeverjük.
  3. Majd megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, pici borsot, szükség szerint a szezámlisztet, hogy kicsit jobban összeálljon a massza. Jól összegyúrjuk.
  4. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral. Belehelyezzük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Lehet cipót formálni belőle, pici vizet önteni egy tepsi aljára, és úgy megsütni, csak akkor pótolni kell alatta folyamatosan a vizet. (Én inkább a sütőpapíros változatot használom, a család így szereti.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11252
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Gyorsan elkészíthető és paleoban is elfogadott vagdaltat akartam készíteni. Kipróbáltam, és amióta így készítem, a férjem mindig így kéri ebédre. Köret lehet hozzá szabadon választott. Paleosok is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...