Sárgarépás almasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
381
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1524
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 300.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1564 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
381
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 102 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1477.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.3 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1202.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6255 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 463 micro
Összesen
1524
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejfölt beleöntjük egy salátástálba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és majonézzel dúsítjuk.
- Sajtreszelőn a tejfölös alapba reszeljük a hagymát.
- A sárgarépát megpucoljuk. Szintén a sajtreszelőt használva egy kisebb szál répának kb. a felét belereszeljük.
- Az almákat megmossuk, kimagvaljuk, felkockázzuk. Majd beleforgatjuk a tejfölös alapunkba. Jól összekeverjük őket.
- Legalább egy jó fél órát pihentessük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek!
- A maradék reszelt répával díszítjük.
- Elkészítettem: 23 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22155
- Feltöltés dátuma: 2010. október 11.
Ajánló
Érdemes virslivel, sajtal, főt tojással feltuningolva is kipróbálni. Sült húsokhoz, fasírthoz jól illik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet anyukámtól tanultam. Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető. Mindig nagy sikert aratok vele.