Sárgarépa-krémleves 2.
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g sárgarépa46 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
500g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g sárgarépa182 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2000g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
17.5g sárgarépa6 kcal
-
8.4g karalábé2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
70.1g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 657.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 930 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 286 micro
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1100 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2628.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3719 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36908 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1143 micro
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 543 micro
-
β-karotin 1294 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Hozzávalók
-
50 dkg sárgarépa
-
1 db karalábé
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a karalábét kockára, a sárgarépát nagyobb karikákra, a foghagymát apróra vágjuk
- Az olivaolajon üvegesre pároljuk a hagymákat csipet sóval (így könnyebben levet ereszt, és selymesebb íze lesz).
- Beletesszük a sárgarépát és a karalábét, ízesítjük a borssal és az ételízesítővel, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje.
- Fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd botmixerrel pürésítjük.
- Szükség esetén tehetünk még bele sót, és ha sűrűnek tűnik a leves, vizet.
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20589
- Feltöltés dátuma: 2010. november 28.
Ajánló
Tálalhatjuk friss bazsalikom- vagy petrezselyemlevéllel. A karalábé és a hagymák mérete ennél a levesnél nem fontos, bármekkorával dolgozhatunk, illik az íze a leveshez. A magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében elég fogkeményre főzni a zöldségeket, és lehet is pürésíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a leveseket, úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokival, lehet bármilyen típusú, hideg, meleg, krém, zöldség, gyümölcs. Ennek megfelelően úgy gondoltam, hogy minden előforduló zöldségfajta krémleves változatát elkészítettem már, amikor egy napon arra lettem figyelmes, hogy néhány szál sárgarépán és egy karalábén kívül nincs zöldség otthon. Nem vívódtam sokáig, mivel meglepetéssel konstatáltam, hogy sárgarépa-krémlevest még soha nem jutott eszembe készíteni, pedig finom, ízletes, Sokrétűen felhasználható zöldség. Kíváncsisággal vegyes izgalommal készítettem a levest, egyrészt mit szól az ötlethez Férjecske, és főként milyen íze lesz. Örömmel jelentem kiállta a próbát, selymes, nem túl erős ízű, friss bazsalikom levéllel tálalva kifejezetten újszerű és izgalmas ízvilág.