r
Nosalty Logó

Sárgarépa-krémleves 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Sárgarépa-krémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 103 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    543 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 14 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a karalábét kockára, a sárgarépát nagyobb karikákra, a foghagymát apróra vágjuk
  2. Az olivaolajon üvegesre pároljuk a hagymákat csipet sóval (így könnyebben levet ereszt, és selymesebb íze lesz).
  3. Beletesszük a sárgarépát és a karalábét, ízesítjük a borssal és az ételízesítővel, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. Fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd botmixerrel pürésítjük.
  5. Szükség esetén tehetünk még bele sót, és ha sűrűnek tűnik a leves, vizet.
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20589
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Ajánló

Tálalhatjuk friss bazsalikom- vagy petrezselyemlevéllel. A karalábé és a hagymák mérete ennél a levesnél nem fontos, bármekkorával dolgozhatunk, illik az íze a leveshez. A magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében elég fogkeményre főzni a zöldségeket, és lehet is pürésíteni.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nagyon szeretjük a leveseket, úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokival, lehet bármilyen típusú, hideg, meleg, krém, zöldség, gyümölcs. Ennek megfelelően úgy gondoltam, hogy minden előforduló zöldségfajta krémleves változatát elkészítettem már, amikor egy napon arra lettem figyelmes, hogy néhány szál sárgarépán és egy karalábén kívül nincs zöldség otthon. Nem vívódtam sokáig, mivel meglepetéssel konstatáltam, hogy sárgarépa-krémlevest még soha nem jutott eszembe készíteni, pedig finom, ízletes, Sokrétűen felhasználható zöldség. Kíváncsisággal vegyes izgalommal készítettem a levest, egyrészt mit szól az ötlethez Férjecske, és főként milyen íze lesz. Örömmel jelentem kiállta a próbát, selymes, nem túl erős ízű, friss bazsalikom levéllel tálalva kifejezetten újszerű és izgalmas ízvilág.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...