Sárgarépa-halava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
300
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1796
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1754 micro
-
β-karotin 4201 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
300
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 79 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1299.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.8 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 292.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
1796
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1152 micro
-
β-karotin 2761 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Áztassuk be a sáfrányt az 1 ek. vízbe, minimum 10 percre. Melegítsük fel egy edényt közepes lángra, és tedd bele a ghít, és adjuk hozzá a sárgarépát. Főzzük és keverjük kb. 5 percig, amíg a répa nem lesz illatos és enyhén barnás színű.
- Folyamatosan keverve adjuk hozzá a tejet, aztán a beáztatott sáfrányt, és utána a többi hozzávalót is. Főzzük alacsony lángon fedő nélkül, amíg minden folyadék elpárolog. Ez kb. 12-15 perc. Keverjük folyamatosan, hogy ne ragadjon össze, és tálalhatjuk is:)
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 611
- Feltöltés dátuma: 2016. október 21.
Ajánló
Kis étkezéseknél desszertnek tudod tálalni, fejenként 1/4 csészényi mennyiséget.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
A halava általában egy búzadarából készült indiai édesség, amiről az ájurvéda azt tartja, hogy forrón fogyasztva a kezdődő megfázást is elmulasztja. Ez a recept sárgarépából készül - így pl. gluténmentes diétába is jól beilleszthető. Ezzel a fűszerezéssel biztosított mindhárom ájurvédikus dósa kiegyensúlyozása. Kapha testtípusok ezt mértékkel fogyasszák, és a kapha alkat esetén inkább kecsketejjel készítve javasolt.