r
Nosalty Logó

Sárgarépa étel

java46
Sárgarépa étel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

175
Kalória
3.6g
Fehérje
31.4g
Szénhidrát
4.2g
Zsír
279.4g
Víz
3.8g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 701 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    19006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 175 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    76023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4792 micro
Összesen 701 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1710 micro
  • β-karotin
    4200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A répát hámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük. Ha a répa nem túl nagy, lehet rögtön felkarikázni. Ahagymát hámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A zsiradékot felhevítjük, előbb a répát beletesszük,2 percig kevergetve átsütjük, majd a hagymát is beletesszük, további 3 percig együtt tovább pirítjuk.
  3. A zöldséglevessel felengedjük, gyenge tűzön lefedve 8-10 percig pároljuk.
  4. Amikor a répa roppanósrafőtt, a lisztből és 150 ml folyadékból habarást készítenünk, a répához keverjük, még egyszer besűrűsödésig felfőzzük, a hőforrást elzárjuk,és az apróra vágott petrezselyemzöldet hozzákeverjük, majd a vajdarabkákkal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Aki szereti, bármilyen hús- vagy halételhez köretként adhatja,  hús és hal nélkül is esetleg tükör- vagy fött tojással, de önállóan egy teljes fogás bármilyen (rizs-főtt burgonya, fött tészta) körettel és zöldsalátával. Vegán konyha elhagyja a vajat, vagy ghível helyettesíti.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...