Sárgadinnyés sárgabaracklekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
750g sárgabarack335 kcal
-
250g sárgadinnye43 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
Összesen
960
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g sárgabarack1339 kcal
-
1000g sárgadinnye173 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
Összesen
3838
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
64.9g sárgabarack29 kcal
-
21.6g sárgadinnye4 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
83
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.3 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 721.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 10206 micro
-
β-crypt 727 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 655 micro
Összesen
960
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1624.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 953.1 g
-
Cukor 897 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2887.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3540 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 474 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 612 micro
-
β-karotin 40825 micro
-
β-crypt 2908 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2619 micro
Összesen
3838
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
3 kg sárgabarack
-
1 kg sárgadinnye
-
60 dkg cukor
-
1 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A barackot leforrázzuk, ha kézmelegre hűlt, lehúzzuk a héját, kimagozzuk.
- Kézi tekerős passzírozó legnagyobb lyukú betétjén áthajtjuk. Ennek hiányában a botmixer is jó.
- A dinnyének kikaparjuk a magját, és felkockázzuk.
- A gyümölcsöket a citrommal addig párologtatjuk, amíg a megfelelő lekvársűrűséget eléri.
- Ekkor tesszük hozzá a cukrot, és annak is elpárologtatjuk a víz tartalmát.
- Üvegberakás előtt a lekvárba keverjük a tartósítószert.
- A hűtőtáskába sorakoztatjuk a lezárt üvegeket egy nagy törülközőben, és várják a sorukat.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12290
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.
Ajánló
A barack és dinnye aránya változtatható. Vigyázat, nem szabad, hogy a dinnye elnyomja a barack vezető ízét! Mivel az idén kifejezetten magas cukortartalmúak a gyümölcsök, ezért használtam kevesebb cukrot, de ez ízlés kérdése.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szeva
46 recept
Még tavaly próbáltam meg házasítani a két gyümölcsöt, és nagyon ízlett. Nagyon jól társítható a két gyümölcs, egymást erősíti a két aroma. A fenti mennyiségből 5 db 3/4 literes üveg lett.