r
Nosalty Logó

Sárgaborsófasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sárgaborsófasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 1296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7371.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    4458 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2812 micro
Összesen 5185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót a babérlevéllel és pici sóval kétszer annyi vízben feltesszük főni, mint amennyi a mennyisége. Ez azért fontos, mert a sárgaborsó felveszi a levét, ha előző este nincs beáztatva. Ha beáztatjuk akkor természetesen vigyázni kell, hogyha kezd szétfőni, akkor ne legyen túl vizes, mert leszűrni elég nehezen lehet. A lényeg, hogy nem gond, ha szétfő a sárgaborsó, hiszen amúgy is pépesíteni kell majd, de nem szabad, hogy túl folyós legyen.
  2. Feltesszük a rizst is főni, picit sózzuk, és itt sem gond, ha jó puhára főzzük.
  3. Miközben fő a borsónk és a rizs, a zsemlét meleg vízbeáztatjuk, a hagymákat megpucoljuk ésfeldaraboljuk (nem szükséges nagyon apróra, mert a borsóval fogjuk pépesíteni), valamint felaprítjuk a petrezselymet.
  4. Ha a sárgaborsó puhára főtt, kicsit ki kell hűteni, forrón nem lehet vele dolgozni. Ugyanígy kell tennünk a megfőzött rizzsel is.
  5. A langyosra hűtött sárgaborsó felétés a hagymákat botmixerrel összepépesítjük, majd egy keverőtálba öntjük.
  6. A sárgaborsó másik felét, a fűszereket, a mustárt,a petrezselymet és a kicsavart áztatott zsemlét összegyúrjuk,ehhez tesszük a hagymás keveréket és a főtt rizst,hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, amennyivel gyúrható massza lesz.
  7. A sütésnek 2 módja van, az egyik a bő olajban sütés és a tepsiben való sütés.
  8. Bő olajban az olajnak forrónak kell lennie, hogy ne essen szét a fasírt, ilyenkor én golyó formájúra szoktam formázni.
  9. A tepsiben való sütésnél sütőpapírra helyezzük a lapos fasírt formát, és egy pár csepp olajat csepegtetünk rá, majd aranybarnára sütjük. Egyszer érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 26924
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Feltétként főzelék mellé, főételnek, párolt zöldségekkel salátához, és vegaburgerhez hús helyett szendvicsbe is isteni.:))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat bajlódtam a szójafasírtokkal granulátumból, mindig szétesett. Aztán hallottam, hogy sárgaborsóból vagy csicseriborsóból is lehet fasírtot készíteni. De amit találtam hozzá receptet, az túl íztelen volt, így a saját ízvilágunkra formáltam a receptet.:)) Most görög salátát és petrezselymes párolt újburgonyát készítettem mellé.:)) De ötletként már a lapos fazonból készítettünk vegaburgert is.:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...