Sárgaborsófasírt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
50g felesborsó182 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
50g barnarizs184 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1296
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
200g felesborsó728 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
200g barnarizs734 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
5185
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
16.6g felesborsó60 kcal
-
4.5g zsemle12 kcal
-
14.1g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
8.3g zsemlemorzsa33 kcal
-
16.6g barnarizs61 kcal
-
28.2g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
430
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 92.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1842.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
1296
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 368.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7371.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 1716 mg
-
Nátrium 4458 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 304.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 142 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2465 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2812 micro
Összesen
5185
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
430
kcal
Hozzávalók
-
200 g felesborsó
-
1 db zsemle
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
2 ek mustár
-
2 kk só
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
2 kk fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- A sárgaborsót a babérlevéllel és pici sóval kétszer annyi vízben feltesszük főni, mint amennyi a mennyisége. Ez azért fontos, mert a sárgaborsó felveszi a levét, ha előző este nincs beáztatva. Ha beáztatjuk akkor természetesen vigyázni kell, hogyha kezd szétfőni, akkor ne legyen túl vizes, mert leszűrni elég nehezen lehet. A lényeg, hogy nem gond, ha szétfő a sárgaborsó, hiszen amúgy is pépesíteni kell majd, de nem szabad, hogy túl folyós legyen.
- Feltesszük a rizst is főni, picit sózzuk, és itt sem gond, ha jó puhára főzzük.
- Miközben fő a borsónk és a rizs, a zsemlét meleg vízbeáztatjuk, a hagymákat megpucoljuk ésfeldaraboljuk (nem szükséges nagyon apróra, mert a borsóval fogjuk pépesíteni), valamint felaprítjuk a petrezselymet.
- Ha a sárgaborsó puhára főtt, kicsit ki kell hűteni, forrón nem lehet vele dolgozni. Ugyanígy kell tennünk a megfőzött rizzsel is.
- A langyosra hűtött sárgaborsó felétés a hagymákat botmixerrel összepépesítjük, majd egy keverőtálba öntjük.
- A sárgaborsó másik felét, a fűszereket, a mustárt,a petrezselymet és a kicsavart áztatott zsemlét összegyúrjuk,ehhez tesszük a hagymás keveréket és a főtt rizst,hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, amennyivel gyúrható massza lesz.
- A sütésnek 2 módja van, az egyik a bő olajban sütés és a tepsiben való sütés.
- Bő olajban az olajnak forrónak kell lennie, hogy ne essen szét a fasírt, ilyenkor én golyó formájúra szoktam formázni.
- A tepsiben való sütésnél sütőpapírra helyezzük a lapos fasírt formát, és egy pár csepp olajat csepegtetünk rá, majd aranybarnára sütjük. Egyszer érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 26924
- Feltöltés dátuma: 2012. május 12.
Ajánló
Feltétként főzelék mellé, főételnek, párolt zöldségekkel salátához, és vegaburgerhez hús helyett szendvicsbe is isteni.:))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokat bajlódtam a szójafasírtokkal granulátumból, mindig szétesett. Aztán hallottam, hogy sárgaborsóból vagy csicseriborsóból is lehet fasírtot készíteni. De amit találtam hozzá receptet, az túl íztelen volt, így a saját ízvilágunkra formáltam a receptet.:)) Most görög salátát és petrezselymes párolt újburgonyát készítettem mellé.:)) De ötletként már a lapos fazonból készítettünk vegaburgert is.:))