r
Nosalty Logó

Sárgaborsó csirkemellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
huzsi
Sárgaborsó csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Összesen 787 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Összesen 1574 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Összesen 257 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 787 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1574 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Elkészítés

A sárgaborsóhoz

  1. A sárgaborsót lehetőleg előző nap áztassuk be hideg vízbe.
  2. Másnap a vöröshagymát vágjuk kis kockákra, kevés zsiradékon pirítsuk meg, aztán adjuk hozzá a sárgaborsót. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Adjuk hozzá a 2 fokhagymagerezdet (kipréselve/passzírozva/reszelve), a babérleveleket, az őrölt fűszerköményt és a sót. Fedő nélkül főzzük, hogy a levét is elfője közben.
  4. Míg fő a sárgaborsó, addig a csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra, fűszerezzük sóval, borssal, és serpenyőben kevés zsiradékkal süssük ropogósra.
  5. Ha megfőtt a sárgaborsónk, és sok víz lenne még rajta, akkor rotyogtassuk el róla a vizet, és a sült csirkemellekkel tálalhatjuk is!
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3130
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem főzelék, inkább egy egyszerű köret! Nem kell habarni, és rántást sem kell hozzá készíteni! Így natúrban a fűszerezéssel nagyon finom! És ha nincs botmixered (mint nekem), akkor felesleges aggódnod a pépesítéssel, mert úgy szét lehet főzni, hogy helyenként látható, hogy valaha félszemes sárgaborsó volt. Szándékosan nem passzíroztam át, legalább van rajta mit rágni :). Egy egészséges vacsora! Próbáld ki!

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...