r
Nosalty Logó

Sárgabarakcos-gyömbéres csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgabarakcos-gyömbéres csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2587 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    10347 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 1561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, majd egy edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 3 percig főzzük, így már könnyedén el tudjuk távolítani a héját.
  2. A hagymát és a paprikát kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mézet és az erős paprikát és a lereszelt gyömbért, végül a megtisztitott sárgabarackokat is. Kb. 10 percig főzzük sóval, borsal ízesítjük.
  3. Majd összeturmixoljuk.
  4. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és étezési kéményítő és szezámmag keverékébe forgatjuk, majd olajban kisütjük.
  5. Köretként rizst tálalunk, vagy amit szertnénk :).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5738
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyönyörű wellness szállodában szolgálták fel vacsira, ezt a nagyon különleges étel! És már akkor eldöntöttem, hogy ki fogom próbálni - na persze az íze nem tökéletesen azonos - de finom lett :).

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...