r
Nosalty Logó

Sárgabarackos piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 1604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egy csipet cukorral kissé felverjük. A fehérjéhez adjuk az összes többi cukrot, és felverjük. Laza habot készítünk, éppen csak a tartása meglegyen.
  2. Hozzáadjuk a sárgáját, óvatosan csíkosra keverjük, legjobb célszerszám a hablapát. Elkezdhetjük hozzáadni a lisztet, ezt legalább 3-4 részletben tegyük. Könnyen kenhető, sűrű, de tartással nem bíró habot készítsünk. A tojások méretétől függ, hogy pontosan mennyi lisztet vesz fel. Ha túl sűrű lett, kevés tejjel javíthatunk rajta, ha túl híg (tejszín állagú), akkor lisztet adjunk még hozzá.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük át a habot, majd egy tortakés vagy palacsintasütő-lapát segítségével egyengessük el. Szépen alakítsuk ki a sarkokat és a négyzet alakot; van időnk szépen dolgozni, amíg a 200 C-ra állított sütőnk bemelegszik.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, és folyamatos felügyelet mellett 200-220 C fokon 5-9 perc alatt világosbarnára sütjük. Nagyon gyorsan elkészül, a teteje gyorsan bebarnul, ezért figyeljünk oda rá! Amint kész, azonnal vegyük ki a sütőből, pihentessük.
  5. Ha kissé meghűlt, egy másik sütőpapírt terítünk rá, és egy mozdulattal megfordítjuk. A meleg sütőpapírt óvatosan leválasztjuk az aljáról (ez az oldal lesz majd a piskótánk belseje).
  6. A lekvárt felforrósítjuk, ha híg lekvárral tudunk dolgozni, akkor csak a felét! Teljesen forrón a piskótára öntjük, és egy evőkanállal szétterítjük rajta. A hozzánk közelebb eső felére többet, és hátsó részére kevesebbet tegyünk, mert a feltekerésnél majd tolni fogja maga előtt a lekvárt.
  7. A még langyos piskótát az alatta lévő sütőpapír segítségével kezdjük el óvatosan és lassan feltekerni. (Ha kihűlt, pár percre tegyük vissza a még langyos sütőbe.) Lassan haladjunk, ne törjük meg a piskótát. Két mozdulatot ismételjük: 1. átemeljük a lekváron, 2. szorosabbra tekerjük.
  8. Ha elkészültünk, tekerjük bele a sütőpapírba, és a közepétől kifelé haladva óvatosan tekerjük szorosabbra még egy kicsit, egyengessük el, ha szükséges. A sütőpapírt konyharuhába tekerjük, és így 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a lekvár megszilárduljon és összefogja a piskótát, ami ettől majd szépen szeletelhető válik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 99329
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 16.

Ajánló

Éles késsel szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk. A legjobb sűrű dzsemmel dolgozni, ami felmelegítve sem lesz teljesen folyós, mivel nem könnyű bent tartani kellően sok lekvárt a feltekerés során. Jó időzítéssel viszont sokat segíthetünk a dolgon: már a piskóta sütése előtt feltesszük a lekvárt, sütés után rögtön forrósítjuk, és a forró/kézmeleg piskótát lekvározzuk. Pár percet pihentetjük, így langyos lekvár-langyos piskóta párost tudunk feltekerni. A lekvárunk már kezd megszilárdulni, de a piskótánk még meleg, könnyen kezelhető, nehezebben törik meg. Ettől függetlenül óvatosan bánjunk vele! Szerintem így lehet elérni a legjobb végeredményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Soklekváros, puha piskótás, már-már a békebeli klasszikus változat. Évszaktól és napszaktól függetlenül, kortalanul, korlátlan mennyiségben fogyasztható. Sosem tudok eleget sütni belőle, ezért szeretném megosztani veletek a receptjét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...