Sárgabarackos kelt tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
83g rétesliszt303 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
9 kcal
-
33g tej19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
167g sárgabarack74 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
625
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
200g tej112 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3743
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
23.6g rétesliszt86 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.4g friss élesztő2 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
47.3g sárgabarack21 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
176
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 170.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1722 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
625
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 108.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2620.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.1 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1023.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 677 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10332 micro
-
β-crypt 980 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1648 micro
Összesen
3743
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg rétesliszt
-
10 dkg vaj
-
3 púpozott ek cukor
-
5 dkg friss élesztő
-
2 dl tej
-
3 db tojás
-
1 csipet só
A tetejére
-
1 kg sárgabarack
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A vajat megolvasztjuk.
- A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
- Fakanállal összedolgozzuk, majd gépi dagasztóval addig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Ez kb 10 percet vesz igénybe
- A bedagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk és 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
- Közben a sárgabarackot kimagozzuk és méretétől függően félben hagyjuk, vagy ha nagyobbak negyedekbe vágjuk.
- A szórásra szánt 4 ek kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
- Kikenünk egy magasabb falú tepsit margarinnal és beszórjuk egy kevés liszttel. (A tepsi mérete : 28 x 38 x 5 cm )
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, tepsiméretűre nyújtjuk és beleigazítjuk a tepsibe.
- Rárakosgatjuk a barackokat és kissé belenyomkodjuk a tésztába, megszórjuk a fahéjas kristálycukorral.
- A sütőt csak közvetlen a tészta behelyezése előtt kapcsoljuk be 200 C°-ra , amit félidőben 180 C°-ra mérséklünk. A sütemény kb 50 perc alatt sül meg.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 27 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 32336
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 13.
Ajánló
Ehhez a süteményhez a kicsit kásás húsú, nem túl leveses, kisméretű rózsabarack a legalkalmasabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Muci
175 recept
A sülő kelt tészta finom illatát már a kapuban megérezték a vendégek, alig tudták kivárni, hogy langyosra hűlve megkóstolhassák. Az, hogy mennyire ízlett, mi sem mutatta jobban, mint hogy rövid idő elteltével alig maradt mutatóba egy-két darab.