r
Nosalty Logó

Sárgabarackos kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sárgabarackos kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10332 micro
  • β-crypt
    980 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 3743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
  4. Fakanállal összedolgozzuk, majd gépi dagasztóval addig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Ez kb 10 percet vesz igénybe
  5. A bedagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk és 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. Közben a sárgabarackot kimagozzuk és méretétől függően félben hagyjuk, vagy ha nagyobbak negyedekbe vágjuk.
  7. A szórásra szánt 4 ek kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  8. Kikenünk egy magasabb falú tepsit margarinnal és beszórjuk egy kevés liszttel. (A tepsi mérete : 28 x 38 x 5 cm )
  9. A megkelt tésztát átgyúrjuk, tepsiméretűre nyújtjuk és beleigazítjuk a tepsibe.
  10. Rárakosgatjuk a barackokat és kissé belenyomkodjuk a tésztába, megszórjuk a fahéjas kristálycukorral.
  11. A sütőt csak közvetlen a tészta behelyezése előtt kapcsoljuk be 200 C°-ra , amit félidőben 180 C°-ra mérséklünk. A sütemény kb 50 perc alatt sül meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32314
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 13.

Ajánló

Ehhez a süteményhez a kicsit kásás húsú, nem túl leveses, kisméretű rózsabarack a legalkalmasabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sülő kelt tészta finom illatát már a kapuban megérezték a vendégek, alig tudták kivárni, hogy langyosra hűlve megkóstolhassák. Az, hogy mennyire ízlett, mi sem mutatta jobban, mint hogy rövid idő elteltével alig maradt mutatóba egy-két darab.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...