r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sárgabarackos-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3065 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel összekeverjük a tojásokat, a cukrot, az olívaolajat és a joghurtot.
  2. Az átszitált liszthez adjuk a sütőport és a sót, hozzákeverjük a tojásos masszához.
  3. A sárgabarackokat megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk (előtte 12 db negyed barackot félreteszünk, ez megy majd a sütik tetejére). A gyümölcsdarabokat beleforgatjuk a tésztába.
  4. A muffinsütő mélyedéseit kb. 15 x 15 cm-es sütőpapírdarabokat szabálytalanul belegyűrve kibéleljük. (Lehet persze muffinpapírral is, de akkor nagyon egységes kinézetű lesz a végeredmény- ami persze nem baj.)
  5. Igazságosan elosztjuk a masszát a mélyedésekben, mindegyik tetejére egy negyed barackot teszünk.
  6. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30 perc alatt (tűpróba!).
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31256
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jégeső és a többszöri vihar intézte hozamkorlátozás ellenére, még mindig van sárgabarackunk, pedig már készítettem egy nagy adag lekvárt, és kétszer is megsütöttem ezt a sárgabarackos pitét. Édesség utáni vágyunk konstansnak mondható, így nem okozott gondot kettőnknek az újabb (csupa finomsággal teli) barackos süti eltüntetése. Mentségünkre szóljon, legkedvesebb barátnőm is besegített:-). A klassz recept erről a gyönyörűséges blogról való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...