r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-diós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos-diós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a liszttel és dióval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falától, és sima nem lesz a felülete.
  2. A recept szerint 1 órát pihentetni kellene a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formával kiszaggatjuk a kekszeket. Párban készítsük a sütemények alját és a "szemes" tetejét.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire tesszük őket.
  5. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és további kekszeket szaggatunk belőle (én kisebb korongokat készítettem, amiket a végén ugyanúgy lekvárral összeragasztok).
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük őket.
  7. A kisült kekszeket -miután kihűltek- sárgabaracklekvárral összeragasztjuk, a "szemes" és "nem szemes" feleket.
  8. Díszítésnek meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4241
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Ajánló

Bedobozolva a tészta kissé megpuhul, és sokáig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept némi változtatással a Nagymama finom süteményei Special 1. számából való. Az elkészítést lépésekben és fázisfotókkal itt találjátok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...