r
Nosalty Logó

Sárgabarackos darált hús Schelektől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Schelek
Sárgabarackos darált hús Schelektől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1959 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    11752 micro
  • β-crypt
    1117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 1496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat kimagozzuk, és - ízlés szerint - meghámozzuk(aki a paradicsomos szószoknál hámozza a paradicsomot, annak javasolt).
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon fonnyasztjuk.
  3. Amikor már üveges a hagyma, rádobjuk a darált húst. Kevés sóval és borssal ízesítjük. (Vigyázat, könnyen odaéghet, nagyon odafigyelni!)
  4. Amikor már fehéredik a husi, mehet rá a barack.
  5. Amikor már nagyjából szétfőtt a barack, megkóstoljuk, hogy kell-e bele cukor, vagy elég édes a barack magától is (ez attól függ, mennyire érett barackkal dolgozunk).
  6. Végül mehet bele a fahéj (a többi fűszerhez viszonyítva bőségesen).
  7. Főzzük, amíg a husi teljesen át nem fő.
  8. Köretnek penne tésztát használtam, de utólag nem tartom a legjobb ötletnek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1016
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos darált hús Schelektől
Schelek 10 recept

Nyáron rengeteg sárgabarackunk termett, ezért a keményebbeket kimagozva lefagyasztottam. Ebből akartam valami újfélét készíteni, és a szakdolgozatom leadásának örömére találtam ki ezt a kicsit rendhagyó, de nagyon finom főételt! Mivel nincs több barackom, ezért nem tudom egyelőre továbbfejleszteni, kikísérletezni, hogy az arányok jobbak legyenek, meg első körben nem mertem szegfűszeget beletenni, mert olyan határozott íze van... A tesztalanyok a szüleim voltak, apukám szerint legközelebb próbáljam meg lekvárral... Majd módosítom a receptet, ha úgy tényleg jobb.;)  Mivel saját barackból készült, ezért nehezen tudom megállapítani a valós árat, ezt kérlek vegyétek figyelembe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...