Sárgabarackos bögrés süti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
33g mandula197 kcal
-
19g xilit46 kcal
-
1g xilit2 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
4g dió28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
33g sárgabarack15 kcal
-
42g zabtej18 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
603
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
150g zabpehelyliszt606 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
115g xilit276 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
26g dió170 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
200g sárgabarack89 kcal
-
250g zabtej110 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
3623
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
13.1g zabpehelyliszt53 kcal
-
17.4g mandula103 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
0.4g xilit1 kcal
-
8.7g mandula51 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
17.4g sárgabarack8 kcal
-
21.8g zabtej10 kcal
-
8.7g mandulapehely51 kcal
Összesen
316
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
603
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.2 g
Zsír
-
Összesen 243.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5936.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1076 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 1348 mg
-
Foszfor 2735 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 98 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2054 micro
-
β-crypt 193 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 442 micro
Összesen
3623
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
-
200 g mandula
-
0.5 bögre xilit
-
1 teáskanál xilit
-
1 tk fahéj
-
1 tk szódabikarbóna
-
2.5 dl zabtej
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Összekeverjük alisztet, darált magokat, nyírfacukrot, mandulareszeléket, fahéjat, szódabikarbónát.
- A sárgabarackra szórjuk a vaníliás nyírfacukrot, és jól összekeverjük.
- A száraz keverékhez adjuk a tejet, simára keverjük, majd belekeverjük a sárgabarackot is.
- Sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük a ragacsos állagú tésztát, hőlégkeveréses módon 20 perc alatt megsütjük.
- Kihűlve fogyasszuk, hidegen az igazi. :)A süti tésztája kívülről kérges, belülről szinte krémes lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x15x7
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20983
- Feltöltés dátuma: 2012. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami egyszerű liszt és cukor nélküli finomságot szerettem volna, és ez lett belőle, a második sütésre sikerült tökéletesre fejleszteni a receptet. Szerintem nagyon finom, és nem utolsó sorban nagyon tartalmas, rostokban gazdag sütike! Ha nincs sárgabarack, ajánlom kipróbálni akár aszalt gyümölcsökkel vagy például szilvával.