r
Nosalty Logó

Sárgabarackkal sült csirkemell pikáns sárgabarackszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sárgabarackkal sült csirkemell pikáns sárgabarackszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sülthúshoz

Sárgabarackszósz

Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sülthúshoz

Sárgabarackszósz

Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sülthúshoz

Sárgabarackszósz

Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2393 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4785 micro
  • β-crypt
    447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Sülthúshoz

Sárgabarackszósz

Elkészítés

Sülthúshoz

  1. A húst négy nagyobb szeletre vágjuk. Klopfoljuk és sózzuk.
  2. Egy méretesnek ítélt tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük az olajat és ebbe fektetjük a hússzeleteket, melyeknek csak az alsó részét szórjuk meg szárított rozmaringgal.
  3. 3 db sárgabarackot felszeletelünk és ezzel kirakjuk a hús tetejét. Melléöntjük a vizet.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mártást.

Sárgabarackszósz

  1. A 3 db sárgabarackot leforrázunk. Ezután lehúzzuk a héját és kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat. Beletesszük a darabolt barackot, megszórjuk három csipet rozmaringgal, egy csipet sóval és kevergetve összesütjük. A főzőtejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a barackos pépet. Utána cukorral ízesítjük.
  3. A sütőből kivett húst langyosra hűtjük és meleg sárgabarack szósszal tálaljuk. Párolt rizst kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1021
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackkal sült csirkemell pikáns sárgabarackszósszal
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Sülthúshoz

Sárgabarackszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...