Sárgabarackfelfújt
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g sárgabarack56 kcal
-
21g cukor82 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
19g író8 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
2g vaj13 kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g író60 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
57.9g sárgabarack26 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
8.7g író3 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1290 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2738.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.3 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1026.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1600 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 694 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10316 micro
-
β-crypt 972 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1117 micro
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 598 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
-
1 kg sárgabarack
-
17 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 ek citromlé
-
1 tk fahéj
-
2 tk sütőpor
-
1 db tojás
Elkészítés
- A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
- Rászórjuk a fahéjat, 10 dkg-t a cukorból, és a kanál citromlevet is ráfacsarjuk.
- Alaposan összedolgozzuk, hogy a cukor mindenhol bevonja a barackokat, majd egy enyhén kivajazott tepsibe vagy tortaformába szórjuk, és jól lenyomkodjuk.
- A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk, hogy kicsit kihűljön
- A lisztet, a maradék 7 dkg cukrot és a sütőport összekeverjük.
- A kihűlt vajba ütjük a tojást, és melléöntjük az írót.
- A vajas és lisztes keveréket jól összedolgozzuk, majd fogunk egy kanalat, és laza kis halmokat teszünk belőle a barack tetejére.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x20x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16611
- Feltöltés dátuma: 2010. július 01.
Ajánló
Tálaláskor kockázhatjuk, de még jobb, ha még melegen kanállal szedjük ki (mint az aranygaluskát). Ez esetben jól áll neki a vaníliafagyi :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Hamarabb el kellett volna kezdenem a német szakácskönyveket bújni, mert az egyetlen alkalom, hogy örömmel szótárazok, az az, ha recepteket fordítok. Ezt a süteményt is egy német süteményes könyvben találtam. Ott szilvával készült, de hát most indul a barack szezon, úgyhogy így került felavatásra. Valami isteni! Nagyon kevés a tészta rajta, éppen hogy csak befedi, jobbára puhára sült ,a cukortól karamellizálódott sárgabarackszemek alkotják az egészet. Eredetileg nem tortaformában, hanem valamilyen szép kerámiatálban akartam megsütni,de az egyetlen ilyen darab eltűnt a konyhából (közös lónak a háta túrós, közös konyhának meg a kilincse ragadós, sajna.) Ha mégis tortaformában akarjuk sütni, akkor ez a mennyiség egy 32 cm-eshez elég.