r
Nosalty Logó

Sárgabarackfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sárgabarackfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10316 micro
  • β-crypt
    972 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 2785 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
  2. Rászórjuk a fahéjat, 10 dkg-t a cukorból, és a kanál citromlevet is ráfacsarjuk.
  3. Alaposan összedolgozzuk, hogy a cukor mindenhol bevonja a barackokat, majd egy enyhén kivajazott tepsibe vagy tortaformába szórjuk, és jól lenyomkodjuk.
  4. A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk, hogy kicsit kihűljön
  5. A lisztet, a maradék 7 dkg cukrot és a sütőport összekeverjük.
  6. A kihűlt vajba ütjük a tojást, és melléöntjük az írót.
  7. A vajas és lisztes keveréket jól összedolgozzuk, majd fogunk egy kanalat, és laza kis halmokat teszünk belőle a barack tetejére.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16611
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 01.

Ajánló

Tálaláskor kockázhatjuk, de még jobb, ha még melegen kanállal szedjük ki (mint az aranygaluskát). Ez esetben jól áll neki a vaníliafagyi :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamarabb el kellett volna kezdenem a német szakácskönyveket bújni, mert az egyetlen alkalom, hogy örömmel szótárazok, az az, ha recepteket fordítok. Ezt a süteményt is egy német süteményes könyvben találtam. Ott szilvával készült, de hát most indul a barack szezon, úgyhogy így került felavatásra. Valami isteni! Nagyon kevés a tészta rajta, éppen hogy csak befedi, jobbára puhára sült ,a cukortól karamellizálódott sárgabarackszemek alkotják az egészet. Eredetileg nem tortaformában, hanem valamilyen szép kerámiatálban akartam megsütni,de az egyetlen ilyen darab eltűnt a konyhából (közös lónak a háta túrós, közös konyhának meg a kilincse ragadós, sajna.) Ha mégis tortaformában akarjuk sütni, akkor ez a mennyiség egy 32 cm-eshez elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...