r
Nosalty Logó

Sárgabarack-krémleves túrógombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Sárgabarack-krémleves túrógombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A túrógombóchoz

Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A túrógombóchoz

Összesen 2048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A túrógombóchoz

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.3 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5207 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A túrógombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, és apró kockára vágjuk.
  2. Az összevágott barackot két evőkanál vízzel egy edényben feltesszük főni.
  3. Amikor már levet eresztett, akkor ízlés szerint cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vizet, és néhány percig tovább főzzük.
  4. Ha már a barack teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés víz hozzáadásával hígíthatjuk.
  5. A barackpürét visszatesszük a tűzre, és felmelegítjük. A tejszínhez kanalazunk egy keveset a barackból, majd jól elkeverjük benne. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a tejszín felmelegszik.
  6. Ha már a tejszín langyos, akkor folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a barackhoz.
  7. Néhány percig tovább melegítjük a levest, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehűtjük a levest.
  8. Közben elkészítjük a túrógombócot, amihez a túrót villával összetörjük, majd a tojással, a cukorral és a sóval kikeverjük.
  9. A túróhoz adjuk a búzadarát és összekeverjük.
  10. A túrós masszát habzsákba töltjük.
  11. A habzsákból kinyomva, a konyhai olló segítségével egy centis galuskákat vágunk a lobogó, forró vízbe.
  12. Ha a mini túrógombócok feljöttek a víz tetejére, akkor egy szűrőkanál segítségével tálba szedjük.
  13. A hideg levest a langyos túrógombócokkal és kekszmorzsával megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11459
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy klasszikus recept modern köntösben. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

A leveshez

A túrógombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...