Sárgabarack-krémleves túrógombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SIÓ
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
125g sárgabarack56 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A túrógombóchoz
Összesen
512
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
500g sárgabarack223 kcal
-
200g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A túrógombóchoz
Összesen
2048
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
31.9g sárgabarack14 kcal
-
12.8g víz0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
A túrógombóchoz
Összesen
130
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.1 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 281.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1302 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
512
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.6 g
Zsír
-
Összesen 106 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4852.3 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.3 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1082 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5207 micro
-
β-crypt 488 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
2048
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.7 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A leveshez
- A sárgabarackot kimagozzuk, és apró kockára vágjuk.
- Az összevágott barackot két evőkanál vízzel egy edényben feltesszük főni.
- Amikor már levet eresztett, akkor ízlés szerint cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vizet, és néhány percig tovább főzzük.
- Ha már a barack teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés víz hozzáadásával hígíthatjuk.
- A barackpürét visszatesszük a tűzre, és felmelegítjük. A tejszínhez kanalazunk egy keveset a barackból, majd jól elkeverjük benne. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a tejszín felmelegszik.
- Ha már a tejszín langyos, akkor folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a barackhoz.
- Néhány percig tovább melegítjük a levest, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehűtjük a levest.
- Közben elkészítjük a túrógombócot, amihez a túrót villával összetörjük, majd a tojással, a cukorral és a sóval kikeverjük.
- A túróhoz adjuk a búzadarát és összekeverjük.
- A túrós masszát habzsákba töltjük.
- A habzsákból kinyomva, a konyhai olló segítségével egy centis galuskákat vágunk a lobogó, forró vízbe.
- Ha a mini túrógombócok feljöttek a víz tetejére, akkor egy szűrőkanál segítségével tálba szedjük.
- A hideg levest a langyos túrógombócokkal és kekszmorzsával megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11459
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SIÓ
25 recept
Egy klasszikus recept modern köntösben. www.siogyumolcs.hu