Sambal tomato Trassi Elice-től
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0g chili0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g dió16 kcal
-
4g rákpaszta0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
10g pálmacukor40 kcal
-
21 kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0g chili0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
7g só0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
35g rákpaszta0 kcal
-
2000g paradicsom360 kcal
-
100g pálmacukor396 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0g chili0 kcal
-
2.7g fokhagyma4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.1g dió7 kcal
-
1.6g rákpaszta0 kcal
-
88.8g paradicsom16 kcal
-
4.4g pálmacukor18 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 192.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 247 micro
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4159.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 2823 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1923.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2020 micro
-
β-karotin 8986 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 2471 micro
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2286 micro
-
Lut-zea 110 micro
Hozzávalók
-
1 tk só
-
10 dkg pálmacukor
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Bekapcsoljuk a páraelszívót, kinyitjuk az ablakokat...
- Egy kis fazékba feltesszük főni a chiliket, és a fokhagymagerezdeket, annyi vízben, amennyi ellepi. Főzzük kb. 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
- Amikor készen vannak, kivesszük a vízből, eltávolítjuk a szárait a chiliknek, és belerakjuk a fokhagymákkal együtt egy mozsárba, és összedolgozzuk a -pálmacukron és paradicsomon kívül- a többi hozzávalóval.
- Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat hevítünk, és belerakjuk a mozsárból a masszát. Közepes lángon sütjük 3-5 percig, majd hozzáadjuk a paradicsomot,és a pálmacukrot.
- Főzzükaddig, amíg a víz el nem párolog belőle, és krémes pasztaszerű állagot nem kapunk. Kb. 15-20 percet vesz igénybe.
- Kihűlve befőttesüvegberakhatjuk, éshűtőben tárolva elég sokáig eláll.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4465
- Feltöltés dátuma: 2010. október 03.
Ajánló
Keleti, távolkeleti ételek ízesítésére ajánljuk. Megjegyzés: Vigyázat, a kemiri dió nyersen mérgező, csak hőkezelés után fogyasztható! Ne féljünk azért tőle, 5 perces sütés-főzés után már biztonsággal ehetünk az ezt tartalmazó ételekből. pH besorolás: enyhén lúgosít
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A Soto ayam Jawa leveshez szükségünk volt egy "kis csípős" ízesítőre. Elice segítségével készült el ez az "Indonéz Erős Pista", a Sambal tomato trassi. Az elkészítés menetében az első pontot komolyan gondoltam, előrebocsájtom...:D Az az igazság, hogy amikor elkezdtük főzni, majd összetörni mozsárban, pláne sütni a masszát, egy idő után erős krákogásban tört ki minden jelenlévő, és a beszéd is nehezére esett az embernek. Igaz, Elice erre a változatra azt mondja, hogy ez csak a light változat, mert amióta itt van Magyarországon, pláne a gyerkőcükkel való terhesség óta, nem annyira bírja ő sem a csípőset. Hát, nem tudom... :DDD Igaz, vannak olyan "elvetemültek" mint pl. Mr Smith, vagy Bogi Párja, vagy Modosa, akik kiskanállal is tudják enni, de azért azt ajánlom, hogy csak óvatosan, módjával!:DD